Spectacol caritabil la Teatrul Coquetten pentru ajutarea unei fetițe de 1 an și 3 luni

0
135
Spectacol caritabil Spectacolul „Habemus Bebe”, „un spectacol scris de o mamă și interpretat de trei actrițe care sunt, la rândul lor, mame”, care a putut fi realizat datorită unei campanii de crowdfunding, va fi prezentat la Teatrul Coquette pe 13 februarie, de la ora 19.30, informează un comunicat al instituției.

„Habemus Bebe” este un performance despre experiența maternității; este despre condiția femeii-artist, despre confuzie și crize, despre identitate și panică, despre limite, corp și… nutriție, potrivit sursei citate. Intrarea este pe bază de donație, informează organizatorii, care sugerează o donație minimă cât prețul unui bilet, 30 de lei.

Toate fondurile obținute vor fi donate campaniei „Împreună pentru Irina”. Irina Macarie este o fetiță de 1 an și 3 luni care suferă de o boală genetică foarte rară — Colestaza Intrahepatică Familială Progresivă. Aceasta boala îi afectează ficatul. Stadiul actual este ciroza hepatică și singura soluție este transplantul de ficat, care la vârsta ei nu poate fi efectuat la noi în țară. Pentru a putea realiza această operație este nevoie de aproximativ 200.000 euro.

Din distribuția spectacolului fac parte Dana Voicu, Carmen Florescu, Lala Mișosniky, iar invitat special este Eva Bălan. Voci: Maria Balabaș, Elena Vlădăreanu, Mădălina Duțescu, Sanda Watt, iar regia este semnată de Robert Bălan.

„Încă o șansă — Teatru Forum”

Teatrul Coquette propune iubitorilor de teatru să participe, pe 12 februarie, de la ora 19.00, la proiectul „Încă o șansă — Teatru Forum”, alături de actorii Ramona Cutina, Pavel Bârsan, Alexa Popa, Dan Apăvăloaie, Raluca Straia Andrei, Mihai Ripan, precum și actorul, regizorul și producătorul proiectului Orlando Petriceanu.

„Pentru cei care nu știu: veniți la acest spectacol, vedeți timp de maximum 20 minute o piesă — trageți concluziile, apoi noi reluăm piesa. Voi, din acest moment, luați sforile în mână. Când doriți, opriți spectacolul și interveniți pe scenă sau din public și propuneți schimbări. Cum faceți acest lucru? Simplu — printr-o singură bătaie din palme — actorii se opresc în ‘stop cadru’, voi luați locul unui actor, îi preluați personajul și propuneți”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Povești despre viață

Proiectul „Încă o șansă” a luat naștere în anul 2008. „În decurs de șase luni am strâns mulți prieteni, care veneau la fiecare poveste despre viață să își aducă aportul pozitiv în rezolvarea problemelor, dilemelor personajelor”, potrivit sursei citate.

În perioada de pauză (la public), proiectul s-a dezvoltat cu tehnici noi de conturare a poveștilor, a pregătirii personajelor. Acest lucru se datorează dorinței organizatorilor pentru ca spectatorii să vadă spectacole frumoase și care să miște și să ridice adrenalina, informează comunicatul.

Atelierul de Povești

Pentru 14 februarie, de la ora 11.30, Teatrul Coquette propune „Atelierul de Povești — Frumoasa și Bestia”. Este un concept al Teatrului Coquette, destinat participării active a copiilor în creionarea poveștii. Pe baza indiciilor, copii trebuie să recreeze povestea și să îi ajute pe cei trei prieteni (Ruxandra Bălașu, Mihai Căpățână și Daniel Divrician) să deslușească corect povestea.

Tot sâmbătă, de la ora 20.00, este programat spectacolul „Valsul Hazardului” cu Ruxandra Bălașu și Mihai Căpățână, în regia lui Ingrid Bonta.

Duminică, 15 februarie, de la ora 11.30, organizatorii propun spectacolul „Prințesa și bobul de mazăre”. Aceasta este o piesă pusă în scenă după basmul scris de H.C. Andersen, cu un umor adecvat copiilor.

„Prințesa și bobul de mazăre” este un spectacol care readuce în prim plan unul dintre frumoasele basme ale copilăriei.

Invitație la teatru

De la ora 19.00, este programat spectacolul „Mondenități. Capitolul 2”. Aceasta este o comedie inspirată de textele lui Tudor Mușatescu; o comedie care ia sub aripa umorului diverse tipuri umane. Distribuția este compusă din Pavel Bârsan, Ruxandra Bălașu, Laura Alexandra Voicu, cu participarea video: Claudia Susanu, Iulian Gliță, Mihai Căpățână, Mihai Stănescu și Pavel Bârsan.

Joi, de la ora 20.00, organizatorii propun „Mașa zilelor noastre”, un performance multimedia despre condiția femeii moderne. Este un spectacol de Dana Voicu după texte de Anton Cehov, Sergi Belbel și Oleg Bogaev. Din distribuție fac parte Irina Strungăreanu, Ana Maria Moldovan, Lucian Pavel, Dana Voicu. Spectacolul este realizat cu sprijinul UNITER.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.