Spasmele oculare. Ce înseamnă cînd se zbate ochiul?

0
780

Ce înseamnă cînd se zbate ochiul?

Spasmele oculare sunt un fenomen destul de frecvent. Acestea au cauze pe care medicii le pot explica în totalitate.

ochiulStresul produce episoade de spasme oculare de lungă durată, care se pot manifesta mai multe zile la rând, cu sau fără pauză.

Medicaţia antispastică poate ajuta. Meditaţia şi mişcarea în aer liber sunt şi ele eficiente.

Cofeina şi alcoolul au efect de stimulare, respectiv, relaxare, ceea ce pot determina apariţia spasmelor oculare, mai ales atunci când sunt consumate în exces.

O altă cauză este hidratarea defectuoasă.

Deficitul de minerale, în special cel de magneziu, este unul dintre cele mai comune dezechilibre nutriţionale care pot duce la spasme oculare.

Consumul de alimente bogate în magneziu (spanac, migdale, fulgi de ovăz) poate combate fenomenul.

Cei care poartă lentile de contact cunosc senzaţia de ochi uscat. Aceasta poate să fie şi rezultatul proceselor naturale de îmbătrânire sau efectul unor medicamente. Uneori folosirea lacrimilor artificiale poate anula spasmele oculare.

Oboseala oculară se poate manifestă şi prin spasme oculare.

Expunerea la lumină intensă sau purtarea unor ochelari nepotriviţi pot face ca pleoapele să se zbată. Acelaşi efect poate să apară şi în cazul persoanelor care scrâşnesc din dinţi sau îşi încleştează des maxilarele. Acestea sunt fenomene involuntare, care apar mai ales în timpul somnului.

Uneori spasmele oculare sunt semnul care anunţă unele maladii grave.

Hipoglicemia, boala Parkinson, sindromul Tourette şi unele disfuncţii neurologice pot provoca spasmele oculare. Acestea, de regulă, sunt intense, apar la ambii ochi şi durează multă vreme.

Sursa: monitorulexpres.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.