Sonda Messenger s-a prăbușit pe Mercur, la finalul misiunii

0
174

MESSENGERSonda Messenger a NASA s-a prăbușit joi pe Mercur, așa cum se prevăzuse. Aceasta s-a intamplat după epuizarea carburantului. S-a pus astfel capăt unei misiuni fructuoase de explorare a celei mai mici planete din sistemul solar. Mercur este cea mai apropiată de Soare. 

Aparatul a căzut pe solul planetei la 19h30 GMT, a anunțat NASA într-un mesaj pe Twitter. Viteza lui depășea 14.000 de kilometri pe oră.

Lansată în 2004, sonda Messenger (MErcury Surface, Space ENvironment, GEochemistry and Ranging) s-a plasat pe orbita lui Mercur în martie 2011. În 21 aprilie, centrul de control al Laboratorului de fizică aplicată al Universității Johns Hopkins din Laurel (Maryland, estul Statelor Unite) a efectuat prima din cele patru corectări de orbită. Ultima a fost realizată în 24 aprilie. Atunci s-a terminat aproape tot carburantul — heliu—, a spus Daniel O Shaughnessy, inginer de sistem al misiunii.

„Pentru prima oară în istorie, avem informații despre Mercur care ne dezvăluie o planetă fascinantă din sistemul nostru solar”, spunea săptămâna trecută John Grunsfeld, director pentru misiuni științifice la NASA, relatează Agerpres.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.