Somnul de după-amiază, mai energizant decât cafeaua

0
274

somnUn pui de somn după-amiaza energizează organismul la fel de mult ca şi cafeaua, dar fără efectele secundare date de cofeină, cum sunt dependența și tulburările pe timp de noapte, susțin cercetătorii australieni.

Somnul de după-amiază dezvoltă atenția

Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea Flinders, atenția oamenilor care dorm în mod regulat în timpul zilei este mai dezvoltată decât a celor care îşi permit un pui de somn doar ocazional.

Citiți și Nutriția influențează calitatea somnului. Cheia unei alimentații eficiente.

Deși nu pare, somnul de după-amiază este foarte popular. Aproximativ 50% din oameni dorm după-masă, cel puțin o dată pe săptămână.

Specialiștii au constat că somnul din timpul zilei îmbunătățește funcțiile cognitive. În plus, ajută timpul de reacție, memoria pe termen scurt, chiar şi starea de spirit.

Și un pui de somn este benefic

Și o odihnă de 10-15 minute poate reîmprospăta semnificativ şi îmbunătăți performanța mentală, iar beneficiul durează câteva ore.

„Un pui de somn este foarte bun pentru că nu ne simțim amețiți când ne trezim”, a explicat Dr. Nicole Lovato. Lovato atrage atenția că dacă somnul de după-amiaza este mai lung, cu atât este mai energizant.

Citiți și Remedii naturale contra insomniei.

Odihna timp de o oră sau două după-amiaza va influența somnul din timpul nopții. Dacă putem dormi o oră şi jumătate în timpul zilei, vom avea beneficiile unui somn profund.

Ana Grama