Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu prezintă spectacolul “Solitaritate” la Madrid şi Bruxelles

0
144

Solitaritate Spectacolul “Solitaritate”, montat de Gianina Cărbunariu la Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu, va fi prezentat, la început de an, cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR), în două importante teatre europene de la Madrid şi Bruxelles.

Potrivit unui comunicat al ICR, pe scena Teatro de la Abadia din Madrid vor avea loc două spectacole, în 23 şi 24 ianuarie, iar la Theatre National de la Communaute Francaise de Belgique din Bruxelles au fost programate patru reprezentaţii, în zilele de 28, 29, 30 şi 31 ianuarie 2015.

“Solitaritate” va fi prezentat la Bruxelles în limba română, cu supratitrare în limbile engleză şi franceză;  la Madrid va avea supratitrare în engleză şi spaniolă.

Spectacolul “Solitaritate” a fost prezentat în secţiunea oficială a Festivalului de la Avignon din 2014.

El a fost nominalizat de presa de specialitate ca unul dintre spectacolele emblematice ale ediţiei 2014. Acesta a celebrat democraţia şi diversitatea.

Decorul spectacolului este creat de Andu Dumitrescu; coregrafia este semnată de Florin Fieroiu; muzica de Bogdan Burlăcianu; costumele de Andrei Dinu. Din distribuţie fac parte actorii Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Florin Coşuleţ, Diana Fufezan.

Considerată de critica de specialitate drept “copilul teribil al dramaturgiei contemporane româneşti”, Gianina Cărbunariu şi-a început studiile dramatice în 1999, la Universitatea Naţională de Teatru şi Film “I. L. Caragiale”, Bucureşti. Acolo a continuat un Masterat în Scriere Dramatică (2006).

Este membru fondator al grupului dramAcum, o platformă pentru dezvoltarea şi promovarea dramaturgiei româneşti.

Piesele sale Stop the Tempo (2003) şi mady-baby.edu/Kebab (2004), pe care le-a montat la Teatrul LUNI de la Green Hours şi la Teatrul Foarte Mic, au fost traduse, publicate şi montate în Germania, Franţa, Irlanda, Polonia, Marea Britanie şi Italia.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here