Softul care prevede comportamentul uman cu o precizie uimitoare

0
155
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

softMicrosoft lucrează la un soft care prezice comportamentul uman, astfel putând anticipa viitorul, informează fusion.net. De altfel, dezvoltarea unui astfel de program nu este surprinzătoare, deoarece compania a investit foarte mult în tehnologie predictivă.

Jurnaliştii au descoperit online un filmuleţ nelistat cu unul dintre directorii Microsoft care explică felul în care va funcţiona noul soft, relatează Mediafax.

În înregistrare apare Jeff King, senior manager de program în cadrul Microsoft, care vorbeşte despre încercările companiei de a crea un program care prezice comportamentul uman.

“Practic, este vorba despre un software care are capacitatea de a prezice viitorul”, spune King.

Programul Microsoft ar urma să fie folosit pentru a stabili dacă infractorii eliberaţi din închisoare vor recidiva sau nu în perioada imediat următoare.

Pentru a reuşi să prevadă comportamentul uman, softul va ţine seama de antecedentele subiectului – precum apartenenţa la o bandă infracţională, dacă deţinutul a participat la dezintoxicare, comportamentul lui în închisoare şi multe altele – iar pe baza acestora poate prezice cu o precizie de 91% dacă va recidiva în următoarele şase luni.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here