Soarele – o forță vindecătoare chiar și pentru cancer

0
1865
Soarele – o forță vindecătoareDa, soarele poseda o putere incredibilă pentru cei capabili să o obțină! 

Pentru sufletele care au răbdare şi care sunt dispuse să schimbe felul în care îşi privesc existenţa şi în care îşi trăiesc vieţile, totul este posibil. Lumina soarelui este nutrientul esenţial al vieţii ; felul în care folosim, metabolizam şi înţelegem această lumină ne poate ajută să evoluăm . Pură motivaţie, legată cu atenţie, concentrare şi relaxare, toate acestea ne pot ajuta să accesăm fiecare nivel al ființei noastre.

Dacă vrei să simți puterea binefăcătoare, în timp ce soarele răsare, priveşte mingea de lumină strălucitoare pentru 10 secunde.

Secretul este să fii relaxat , eliberează-ţi mintea de toate gândurile şi cufundă-te în acel moment. Doar priveşte soarele pur şi simplu, fără stres sau încruntare pe faţă, muşchii faciali sau ochi. Relaxează-ţi maxilarul, stai cu genunchii uşor îndoiţi şi mâinile pe lângă corp. Încearcă să îţi dai seama de ce simte corpul tău, care este starea ta emoţională, mentală şi fizică în timp ce soarele încarcă fiecare celulă din corp. Simte fiecare ţesut cum se umple cu puterea regenerativă şi vindecătoare a soarelui.

Clipește de câte ori vrei dacă simți nevoia! Primele momente în care priveşti, soarele se poate să ţi se pară foarte puternic. După aprox 3-7 secunde de privit continuu te obişnuieşti şi rămâi uitându-te la o lumină pură şi albă. Nu îţi misti ochii, dacă simţi că faci asta relaxează-ţi muşchii feţei şi ai ochilor. Cu cât eşti mai relaxat cu atât mai mult oxigen şi energie pot intra în corpul tău.

A privi soarele este o metodă de a atinge potenţialul tău uman maxim.

Câteva schimbări se pot întâmpla pentru a atinge aceste vârfuri, percepţia ta poate schimba circumstanţele şi poţi experimenta o schimbare din interior spre afară. Schimbarea poate fi neconfortabilă, dar în comparaţie cu câştigurile mari aceste schimari vor părea neînsemnate.

Toată această propagandă împotriva statului la soare, ne-a făcut să ne îndepărtăm de principalul factor care susţine viaţa pe pământ.

“Cei care au încercat să convingă lumea că Soarele, sursa principală de energie şi viaţa a Pământului, provoacă cancer, au făcut asta cu reaua intenţie să înşele masele cu scopul de a le îndepărta pe acestea de unicul lucru care poate preveni anumite boli” – Dave Mihalovic, doctor naturopat şi scriitor.

În cartea Soarele vindecător/The Healing Sun, autorul ei, dr. Richard Hobday documentează o largă gamă de studii. Ele arată că soarele protejează împotriva cancerului la sân, colon, ovare şi prostata. Acesta poate preveni şi diabetul, scleroza multiplă, bolile de inimă şi hipertensiunea; osteoporoza, psoriazisul şi tulburarea afectivă sezoniera (TAS).

Apoi este cazul doctorului Harland G. Call, care a fost diagnosticat cu cancer al pielii şi a fost sfătuit de chirurg să îi fie operat. În loc de asta, el a decis să facă bai de soare ale zonei canceroase.După o scurtă perioadă de băi continue de soare, cancerul pielii a dispărut.

Potrivit doctorului Bernarr Zovluck „tratarea cancerului este ajutată de băile de soare, scrie dr. Zâne R. Kime. Expunerea pentru câteva zeci de minute la soare în fiecare zi vindecă cancerul prin fortifierea sistemului imunitar şi sporirea oxigenului din ţesuturi.”

Nivele epidemice de fobie solară

De exemplu dr. Robin Ashinoff, şef dermatolog şi chirurg cosmetic la Centrul Medical al Universităţii Hackensack sfătuieşte: „Aplicarea de creme solare şi expunerea deliberată la soare este aproape la fel de rea, ba chiar mai rea ca şi expunerea la soare fără nici un fel de cremă sau loţiune”.Ea continuă: „nu capeţi arsuri, dar razele UV tot ajung la pielea ta. Ecranarea solară este importantă, dar prin faptul că ar trebui să porţi haine adecvate şi să te aperi pe cât de mult posibil de expunerea directă și prelungită la soare”.

Pledează unii pentru un stil de viaţă gen vampir?

Realitatea este că vasta majoritate a oamenilor, incluzând doctorii, au fost înşelaţi pentru a crede mitul că soarele este toxic, cancerigen şi un pericol mortal pentru sănătate.De aceea majoritatea oamenilor se ung din belşug şi în mod servil cu loţiuni şi creme antisolare toxice, dar de fapt cele mai convenţionale dintre acestea sunt biopericole cauzatoare de cancer.

În timp ce majoritatea oamenilor sunt conştienţi de pericolele unei expuneri prea îndelungate la soare, mulţi nu realizează că lumina soarelui conferăenorme beneficii de sănătate. Simpla precauţiune este de a evita expunerea între orele 12 şi 15, este suficientă. Iată mai jos câteva beneficii mai puţin cunoscute ale expunerii la scoare:

Lumina soarelui ar putea ajuta la prevenirea cancerului

Nu doar plantele metabolizează lumina solară ci şi oamenii. Printr-un complex proces, corpurile noastre transforma lumina solară în vitamina D, dătătoare de viaţă. Legătura dintre deficienţa de vitamina D şi cancer a fost făcută pentru prima oară de doctorii Frank şi Cedric Garland de la University of California, San Diego. După găsirea faptului că incidenta cancerului de colon era de trei ori mai mare în New York decât în New Mexico, fraţii Garland au presupus că lipsa de expunere la soare, rezultând în deficienţa de vitamina D, joacă un rol important.

Cercetările indică acum că dacă ai deficienţa de vitamina D, acest lucru sporeşte riscul multor cancere, în special de sân şi de colon. De exemplu, un studiu de patru ani, cu control placebo, implicând 1. 179 femei trecute de menopauză, a dus la concluzia că suplimentarea cu vitamina D a produs o dramatică scădere cu 60% a riscului de dezvoltare a oricărei forme de cancer.

Lumina soarelui este benefică pentru pacienţii cu Alzheimer.

Cercetări clinice au arătat că expunerea la lumina de spectru complet de-a lungul zilei, împreună cu întunericul pe timpul nopţii, poate îmbunătăţi unele aspecte ale bolii Alzheimer – reducerea agitaţiei, sporirea eficienţei somnului, descreşterea episoadelor de trezire nocturnă, şi scăderea activităţii nocturne la aceşti pacienţi.

Lumina soarelui ar putea micşora riscul de scleroză multiplă.

SM este mai comună la populaţiile care trăiesc mai departe de ecuator. Oamenii care se mută dintr-o zonă cu risc scăzut într-una cu risc înalt, înainte de 15 ani, capătă un mai mare risc de a dezvolta SM, în timp ce aceia care fac acelaşi gen de mutare după adolescență, au risc mai scăzut. Aceste observaţii sugerează că expunerea datorată mediului, şi în special expunerea timpurie (care este corelată cu nivelul vitaminei D) în primele două decade de viaţă, influenţează riscul de dezvoltare a SM. Câteva studii pe populaţii europene au observat că există un risc mai mic de SM pentru naşterile produse între octombrie și aprilie; un risc mai înalt de SM pentru naşterile intervenite din mai în septembrie. Aceasta sugerează că nivelele maternale de vitamina D în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină ar putea influenţa riscul de SM.

Lumina soarelui ajută la vindecarea psoriazisului.

Expunerea la lumina solară este extrem de benefică pentru cei cu psoriazis. Într-un studiu, s-a arătat că terapia cu bai de soare exterioare pentru patru săptămâni favorizează o semnificativă curăţire de simptome psoriazice la 84% dintre subiecţi.

Lumina soarelui poate alina depresia uşoară.

S-au făcut multe cercetări asupra legăturii dintre lumină solară şi starea de spirit. Un studiu solid a găsit ca lumina solară de fapt sporeşte nivelul unui antidepresiv natural din creier. În zilele însorite, creierul produce mai multă serotonină care înviorează, decât în zilele lipsite de soare.

Lumina soarelui contribuie la sănătatea oaselor în cazul vârstnicilor

Este binecunoscut ca vitamina D stimulează absorbţia calciului care întăreşte oasele. Procesul de producere al vitaminei D începe când lumina solară transforma 7-dehidrocolesterolul din piele în vitamina D3. Cercetări în curs de desfăşurare arată o corelaţie directă între densitatea osoasă şi nivelul vitaminei D3 din sânge. Nivele mai înalte de vitamina D3 sunt asociate cu o rată mai scăzută de fracturi, practic de orice tip; nivele mai scăzute de vitamina D3 sunt asociate cu o rată mai înaltă a fracturilor de toate tipurile.

Lumina soarelui poate îmbunătăţi calitatea somnului.

Când lumina soarelui îţi loveşte ochii, nervul optic trimite un mesaj către glanda din creier. Aceasta produce melatonină (un hormon care te ajută să dormi); glanda îşi micşorează secreţiile de melatonină până când soarele coboară la orizont. Cu alte cuvinte, expunerea la lumina soarelui pe timpul zile sporeşte producerea de melatonină noaptea. Nivele scăzute de producere a melatoninei sunt puse în legătură cu o calitate scăzută a somnului, în special la vârstnici.

Aşa că nu mai aşteptaţi , încercaţi să vă încărcaţi cu puterea miraculoasă a soarelui. Expuneţi-vă pielea la soare pentru cel puţin 15-20 minute în fiecare zi.

Sursa: viataverdeviu.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here