Binefăcătorul soare

0
446

SoareleSoarele are următoarele efecte benefice pentru organismul uman:

Omoară microbii. Acesta este unul dintre motivele pentru care este important să scoatem la soare, în aer liber,covoarele, păturile şi plăpumile.Expunerea cu grijă la soare conferă pielii o strălucire şi un aspect sănătos, crescându-i elasticitatea şi făcând-o mai pliabilă. O piele moderat bronzată este mai rezistentă la infecţii şi la arsuri solare, decât pielea care nu a fost expusă la soare.

Soarele sporeşte buna dispoziţie si ridică moralul.

Aveţi grijă să nu vă expuneţi prea mult, numai dimineaţa, până în ora 11, iar persoanele cu pielea deschisă la culoare, blonde sau roşcate, sunt sfătuite să aplice o cremă protectoare înainte de expunerea la soare. Purtaţi ochelari de soare, atât în anotimpul însorit, cât şi când mergeţi iarna la munte, deoarece zăpada reflectă radiaţiile solare, care sunt periculoase prin intensitatea lor. Alături de exerciţiul fizic, lumina soarelui constituie un tratament adjuvant în caz de depresie acută sau cronică – lucru pe care nu trebuie să-l uităm în timpul lunilor reci şi întunecoase ale iernii.

Sub acţiunea razelor solare asupra pielii, organismul fabrică vitamina D. Aceasta face posibilă absorbţia calciului din intestin şi ajută organismul să clădească oase puternice. În felul acesta, soarele previne apariţia rahitismului la copii şi a osteoporozei la adulţi.Razele soarelui scad nivelul colesterolului, întăresc sistemul imunitar, grăbesc vindecarea în puseele inflamatorii ale artritei şi uşurează unele simptome ale sindromului premenstrual.

Lăsaţi soarele să pătrundă nestingherit în interiorul locuinţei.

Expunerea excesivă la soare reprezintă unul dintre factorii de risc majori. Pot cauza apariţia cancerului de piele – în special în cazul persoanelor cu piele deschisă la culoare şi care au un regim alimentar bogat în grăsimi. Arsurile solare ale pielii distrug o parte de ţesut sănătos şi viu. Arsurile repetate produc modificări ireversibile, care pot iniţia apariţia cancerului cutanat. În plus, arsurile repetate şi bronzarea intensă distrug treptat ţesutul elastic şi glandele uleioase ale pielii. Duc la apariţia ridurilor şi la îmbătrânirea prematură a pielii.

Recomandări pentru evitarea acestor efecte nocive: persoanele cu ten deschis sau cu păr roşcat trebuie să înceapă expunerea la soare cu 5 minute zilnic; persoanele brunete pot începe cu 15 minute în fiecare zi. Se poate ajunge la 20-30 minute în fiecare zi, dar înainte de ora 11. Când intensitatea radiaţiilor solare este foarte mare, după ora 12, purtaţi haine protectoare. Puneti ochelari de soare şi aplicaţi pe suprafata pielii creme protectoare. Fiţi atenţi şi iarna, când pământul este acoperit cu zăpadă. Dacă urmează să plecaţi în excursie sau în concediu, expuneţi-vă pielea cu câteva zile înainte, până capătă o culoare roz.

Pentru sinteza vitaminei D sunt necesare câteva minute de expunere la soare a pielii mâinilor şi a feţei în fiecare zi. Lăsaţi soarele să pătrundă nestingherit în interiorul locuinţei dumneavoastră în fiecare zi. Sănătatea şi moralul dumneavoastră vor avea de câştigat.

”Cum să trăiești sănătos și fericit”, Dr. Simona Ciobanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.