SmartPlate, farfuria care revoluționează regimurile alimentare | FOTO

0
140
SmartPlate
SmartPlate

SmartPlate este o farfurie inteligentă care îi scutește pe utilizatori să mai numere caloriile. Aceasta analizează viteza cu care se mănâncă și poate detecta dacă depășesc limitele calorice recomandate.

Farfuria ar putea revoluționa regimurile deoarece poate recunoaște alimentele și evalua respectarea unui regim adaptat la nevoile fiecăruia. Farfuria identifică alimentele, le cântărește și numără caloriile. Conectată, ea funcționează datorită unei aplicații pe smartphone, relatează Agerpres, citând futura-sciences.com.

SmartPlate îți calculează caloriile

În contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) amintește că obezitatea este o adevărată problemă pentru sănătatea publică, SmartPlate este prima farfurie inteligentă și conectată care identifică, analizează și evaluează caloriile din alimente.

A fost deja creat un prototip, dar pentru invenția lui Anthony Ortiz din Philadelphia (Statele Unite) se caută în prezent fonduri pe platforma de finanțare participativă Kickstarter în vederea fabricării ei la scară mare. Din cei 100.000 de dolari pe care inventatorul speră să îi strângă, până acum s-au adunat 30.000.

Farfuria va cântări hrana

Cu ajutorul a trei mici camere va fi identificat fiecare aliment pus în farfurie. Echipată cu captatori, farfuria va cântări hrana, iar precizia ei este impresionantă: poate face diferența între pastele făinoase albe și cele cu grâu complet, de exemplu.

SmartPlate poate da sfaturi și trimite notificări utilizatorului dacă mâncarea este în cantitate prea mare sau dacă utilizatorul mănâncă prea repede.

yumit 2

Alerte pentru depășirea de calorii

SmartPlate se prezintă sub forma unei farfurii clasice, însă împărțită în trei sectoare, fiecare dotat cu un captator foto. Conectată la internet de pe un smartphone Android sau iOS printr-o aplicație specifică și gratuită, ea pune la dispoziție informații legate de nutriție pe care le ia din diferite baze de date alimentare.

Informațiile sunt trimise în Cloud, înapoindu-se la utilizator sub formă de alerte, de exemplu dacă este depășită limita calorică recomandată. Farfuria poate fi pusă la cuptorul cu microunde.

smart plate

Utilă pentru cei care vor să slăbească

Personalizată și utilă tuturor celor care vor să piardă din greutate și să mănânce sănătos, ea oferă sfaturi dietetice și permite adaptarea alimentației în funcție de obiectivele indicate de utilizator. Este recomandată și sportivilor și se poate combina cu alte aplicații.

Creatorul SmartPlate, Anthony Ortiz, speră să o poată comercializa din vara lui 2016. Prețul inițial ar fi fost de 200 de dolari, însă, datorită campaniei actuale, el va fi de 99 de dolari.

Citește și:

Invenție revoluționară. O stuctură anti-poluare transformă dioxidul de carbon în carburant

Idei geniale care au schimbat omenirea – Telefonul

Denis Papin:Ajută-te singur

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.