Slujirea aproapelui

0
383

Samariteanul-milostiv-6“Purtaţi-vă poverile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos.” (Gălăteni 6,2)

Ne aflăm pe acest pământ ca să trăim nu doar pentru noi şi să ne căutăm propria fericire. Întreaga lume este o familie uriaşă, care sunt cu toţii fraţi şi sunt datori să se ajute unii pe alţii, să îşi dea un imbold unii altora, să-şi uşureze unii altora greutăţile vieţii.

Nu există nimic mai trist decât o viaţă trăită în singurătate, în care nu ai pe cine să iubeşti, n-ai pe cine să ajuţi. O asemenea viaţă este cu neputinţă pentru un creştin. Până şi cei mai singuratici, care nu au familia lor, sunt înconjuraţi de oameni care pot avea nevoie de ei. Căutând să descoperim aceste nevoi, străduindu-ne să câştigăm prin compasiunea noastră încrederea semenilor noştri, vom împlini legea lui Hristos.

Toată această lege respiră dragoste, constă doar în dragoste , iar cel ce-şi iubeşte fratele va purta, fireşte, întotdeauna sarcina lui şi prin aceasta îşi va uşura crucea sa.

Să ţinem minte că nimic din ce avem nu ne aparţine. Capacităţile şi harurile noastre, darurile pe care le-am primit de la Dumnezeu trebuie închinate slujirii aproapelui.

“Fiecare zi, un dar de la Dumnezeu”

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here