Siropul de muguri de brad, leacul din pădure

0
1053

siropdemuguridebradSiropul de muguri de brad, leacul din pădure.

Siropul de muguri de brad are un gust excelent şi, pe deasupra, numeroase efecte benefice asupra organismului, în special în cazul persoanelor care suferă de afecţiuni ale aparatului respirator.

 

Cea mai grea parte este culesul mugurilor.

Mugurii, lungi de 3-5 centimetri, se disting destul de uşor la vârful crenguţelor de brad. Acele mugurilor au culoarea verde deschis, în timp ce restul acelor de pe crenguţă sunt de culoare verde închis.

Pe lângă muguri, pentru a prepara siropul mai avem nevoie de zahăr şi sucul de la o lămâie.

Sirop de muguri de brad – Reţetă.

Mai întâi cântărim mugurii, apoi îi spălăm bine cu apă rece şi îi punem într-o oală. Apoi, turnăm în oală câte doi litri de apă pentru fiecare kilogram de muguri.

Mugurii se fierb timp de o oră, până se înmoaie, iar apoi se ia oala de pe foc şi se lasă aproximativ 24 de ore într-un loc răcoros, umbrit.

Strecurăm apoi sucul şi, apoi, pentru fiecare litru de suc se adaugă câte un kilogram de zahăr şi o linguriţă de zeamă de lămâie. Amestecul obţinut se pune la fiert şi se lasă pe foc până începe să se lege. Siropul cald se toarnă în sticle. Aşezăm apoi aceste sticle într-o oală cu apă şi le dăm la cuptor, la foc potrivit, timp de 5 minute. Apoi, scoatem sticlele şi le lăsăm la răcit, dar acoperite cu o pătură.

Sirop de muguri de brad – beneficii.

Siropul nediluat poate fi folosit pentru tratarea următoarelor afecţiuni: astm bronşic, borşită cronică, faringită, laringita, tuse, răceală, amigdalită, gripă şi alergii.

Siropul poate fi folosit şi de persoanele care suferă de migrene sau de cele anemice sau anorexice. Siropul de muguri de brad este eficient şi pentru dezinfectarea cavităţii bucale şi ideal pentru elevii/studenţii care urmează să dea examene.

Pe lângă sirop, mugurii pot fi folosiţi şi pentru infuzii.

Inhalarea vaporilor fierbinţi rezultaţi din fierberea mugurilor poate opri evoluţia răcelilor, desfundă căile respiratorii şi redă tonusul tenului.

Sursa: ecuisine.ro

 

 

V-ar putea interesa şi următoarele articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.