Reţetă: Sirop de morcovi pentru tuse

0
1018

siropul de morcoviTusea este unul din simptomele cele mai chinuitoare ale gripei. Astfel, pe lângă siropurile din farmacii medicii recomandă ca remediu naturist împotriva tusei siropul de morcovi. Acest preparat miraculos e foarte bun pentru: tuse, bronşită cronică, astm, tuberculoză, vedere slabă, intoxicaţii şi boli de piele.

Ingrediente pentru siropul de morcovi:

3 litri de apă

1 kg de morcovi

1 kg de zahăr

1 bucăţică de drojdie

Preparare

Începeţi prin a spăla morcovii, apoi îi curăţaţi şi îi radeţi pe răzătoarea mare. După care, îi puneţi într-un borcan, adăugaţi zahărul, drojdia, apa şi amestecaţi până când se dizolvă zahărul. Iar ca o ultimă utilizare se acoperă la gură cu un tifon şi se lasă la macerat 3 săptămâni, la loc călduros. După expirarea timpului, se strecoară lichidul obţinut şi se toarnă în sticle. Așa cum am amintit mai sus, este un preparat miraculos, astfel se bea câte 1 pahar de 100 ml, de 3 ori pe zi, înainte de masă, până la terminarea preparatului. După o pauză de 3 luni, tratamentul se poate reîncepe, informează www.kfetele.ro.

Beneficii pentru sănătate

Prevenirea cancerului

Multe studii arată că prezenţa constantă a consumului de morcovi poate ajuta la scăderea riscului de cancer de sân, cancer pulmonar şi cancer de colon.

Îmbunătăţirea vederii

Ei bine, retina ochiului are nevoie de vitamina A pentru a vedea noaptea, iar morcovii sunt bogaţi în beta-caroten, (o substanţă care se transformă în vitamina A în ficat).

Reducerea riscului de accident vascular cerebral

Potrivit cercetărilor efectuate, oamenii care mănâncă mai mult de şase morcovi pe săptămână sunt mult mai puţin sensibili de a suferi un accident vascular cerebral decât cei care mănâncă doar un morcov.

Hrănirea pielii

Mai mult decât atât, morcovul are puternice proprietăţi de curăţare, care sunt eficiente în detoxifierea ficatului, astfel este foarte eficace pentru acnee.

Anti-îmbătrânire

Morcovii conţin beta-caroten, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Acesta încetineşte îmbătrânirea celulelor şi luptă cu diverse efecte negative asociate cu îmbătrânirea.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here