O călătorie de neuitat la Sinaia și Bușteni

Sinaia, o stațiune montană unică

0
241

Sinaia, o stațiune montană unică

Sinaia -Unul din punctele turistice deosebite din țara noastră, este stațiunea montană Sinaia. Dacă mergi în miezul iernii în Sinaia, vei vedea chiar din momentul în care cobori din tren, munții stâncoși, acoperiți cu zăpezi și peisajul este de vis. Am ajuns la Sinaia în preajma Bobotezei și am vizitat toate punctele turistice care ne-au încântat într-un mod foarte plăcut. Am început cu Castelul Peleș, Pelișor și Cota 1400 Sinaia. La Cota 1400 am urcat cu telefericul timp de 20 de minute.

 Cu telefericul spre Cota 1400 din Sinaia,  viața se vede altfel

În Sinaia, stâncile muntoase și senzația pe care ti-o dă faptul că ești la înălțime, suspendat în telefericul uriaș, a fost o experiență de neuitat. Ajunși la Cota 1400 din Sinaia, soarele era sus pe cer.  Turiștii echipați cu schiuri și fâșuri colorate, se pregăteau să aibă o mare aventură, ce se începea de pe pârtia albă și abruptă. Acolo ne-am făcut selfiuri și ne-am bucurat de o cană cu vin fiert, din care nu lipsea piperul și scorțișoara.

Castelul Peleș și Pelișor

A doua zi am vizitat legendarul Castel Pelișor, o minunăție arhitectonică. Acesta a fost construit de regele Carol I și lăsat moștenire principilor urmași. Au mai fost construite  in apropiere Casa Cavalerilor, Economatul, Casa Corpului de Garda, Casa Arhitectilor și  Casa Gradinii. Arhitectura a fost construită la cererea Reginei Maria, după gusturile ei desăvârșite. Urmând stilul brâncovenesc și  cuprinzând astfel stilul și funcția națională, în reședința regală. Și asta deoarece regina Maria a iubit foarte mult poporul român.

Castelul Peleș - Sinaia
Castelul Peleș – Sinaia
Sinaia - Castelul Peleș
Sinaia – Castelul Peleș
Sinaia
Sinaia
Sinaia
Sinaia
Bușteni -Mânăstirea Caraiman
Bușteni -Mânăstirea Caraiman

Istoria regală în Sinaia

Castelul Peleș m-a impresionat în mod deosebit, mai ales prin saloanele impunătoare și prin amprenta unică pe care o are fiecare salon. Pereții și tavanurile sunt pline de miniaturi și basoreliefuri, în fiecare colț fiind prezentă arta ca o manifestare a unei bogății rare pe care o are castelul. Acea perioadă în care ei au trăit, cu siguranță a fost una de glorie. Și însăși regina Maria era sufletul acestui castel, având ca repere arta, cultura și manifestarea naționalismului în palatul regal.

Am vizitat apoi Mânăstirea Sinaia, situată pe drumul ce duce în centrul stațiunii.

Bușteniul, o surpriză și un miracol al naturii

A treia zi am ajuns la Bușteni, unde munții aveau piscurile mult mai ascuțite și mai înzăpezite decât în Sinaia. Pe drum, un cerșetor ne-a dat binețe și ne-a oferit un mănunchi de busuioc, pe care l- am primit cu drag. Locul este de o sălbăticie aparte și de o frumusețe rară. De aici poți să urci în Bucegi și să vizitezi Sfinxul și Babele. Există o legendă, care spune că în luna noiembrie, se întâlnesc aici pe Babele, mulți turiști chiar și străini, care se vindecă prin energiile pure care circulă acolo. Legendele sunt multe, dar veridicitatea lor nu este încă confirmată de oamenii munților, salvamontiștii.

 Ionela Moldovanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.