Simfonia străzii cu zgomotele din oraş, compusă de Orchestra Simfonică din Detroit

0
131
Simfonia străzii cu zgomotele din oraş
Simfonia străzii cu zgomotele din oraş

Simfonia străzii

Orchestra simfonică a prezentat acest proiect ca pe o modalitate de a-i implica pe locuitorii din acest oraş din statul american Michigan, aflat în faliment, dar care tinde să devină atractiv pentru artiştii aflaţi în căutarea unor ateliere puţin costisitoare, informează AFP, citat de Mediafax.

Compozitorul Tod Machover, profesor la Massachusetts Institute of Technology (MIT), va folosi un program informatic pe care l-a inventat chiar el pentru a compune „Simfonia în re”, pe care o va prezenta într-un prim concert pe 16 noiembrie 2015, la Detroit.

Tod Machover este un compozitor pasionat de informatică şi electroacustică. El foloseşte în proiectele sale muzicale instrumente amplificate (denumite „hiperinstrumente”).

Simfonia străzii 

A efectuat deja astfel de proiecte la Edinburgh (Scoţia), Perth (Australia) şi Toronto (Canada).

Directorul Orchestrei Simfonice din Detroit, Leonard Slatkin, a salutat „un proiect unic pentru toţi aceia care sunt interesaţi de opere colective”.

Noul proiect are loc, pentru această orchestră, după o lungă perioadă de inactivitate, marcată de o grevă care a condus la suspendarea celei mai mari părţi a sezonului 2010-2011.

Citește și:

Despre tulburările lumii de astăzi: Sufletul nostru este asemenea unui instrument muzical
Părintele Teofil Părăian – Despre muzică
Părintele Cleopa – Despre instrumente muzicale
Idei geniale care au schimbat omenirea – Muzica

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.