Depresia. Și copiii suferă de depresie

0
482

Depresia. Și copiii suferă de depresie

Copilăria vremurilor noastre nu mai este atât de fericită. Viaţa copiilor este plină de stres, de presiuni ale mediilor sociale şi ale violenţei virtuale. Printre cauzele depresiei, de care nu sunt scutiţi nici măcar copiii de cinci ani, se mai numără testările şcolare şi destrămarea familiilor.

copil depresivInstitutul Naţional britanic de Sănătate şi Excelenţă Clinică (NICE) susţine că medicii şi şcolile ar trebui să facă mai multe pentru a identifica elevii care suferă de depresie şi să ofere mai multe informaţii pe care copii să le poată înţelege, notează „The Telegraph“.

Doar în Marea Britanie se estimează că există 80.000 de copii care suferă de depresie severă, iar dintre aceştia 8.000 au vârsta sub 10 ani.

Raportul Institutului susţine că există copii şi de cinci ani care au probleme mintale şi recomandă un efort mai mare pentru identificarea unor asemenea cazuri.

În ultimul deceniu, numărul copiilor de şcoală generală care suferă de depresie a crescut foarte mult.

„Copilăria modernă este foarte stresantă: există probleme la nivel familial, cerinţe mari la şcoală şi testări de la o vârstă foarte fragedă. Cel mai important factor din ultimii ani îl reprezintă reţelele sociale şi influenţa lor asupra copiilor“, spune Lucie Russle, director de campanie al asociaţiei Young Minds“.

Copiii care suferă de depresie se simt neintegraţi în mediile sociale şi astfel devin mult mai retraşi şi le este foarte greu să-şi facă prieteni.

Depresia are şi simptome fizice destul de grave, cum ar fi oboseala constantă, somnul excesiv, lipsa apetitului, dureri.

„Depresia în rândul copiilor este mult mai des întâlnită decât s-ar putea crede şi este mult mai dăunătoare, pentru copil, afectând întreaga familie. Trebuie stabilite nişte măsuri specifice, clare, pentru a trata aceşti copii“, declară profesorul Gillian Leng, director executiv al NICE.

Sursa: Adevarul.ro

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.