„Cufărul cu zestre al orașului Sfântu Gheorghe”, disponibil pe mobil

0
117
Sfântu GheorgheTuriștii care vizitează municipiul Sfântu Gheorghe au la dispoziție o aplicație pe telefonul mobil care îi poate ghida și le poate prezenta câteva dintre principalele puncte de atracție ale localității.

Aplicația „Pocket Guide” a fost lansată de Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna și poate fi descărcată gratuit sau contra cost pe smartphone în cazul în care nu se utilizează rețeaua de internet proprie. Programul rulează în trei limbi, română, maghiară și engleză.

„Aplicația este foarte utilă, o avem în testare de câteva săptămâni, e chiar foarte precisă și folositoare în special turiștilor care vin pe cont propriu la Sfântu Gheorghe și care nu au posibilitatea să angajeze un ghid. Aplicația combină o hartă turistică și un ghid turistic, practic e un ghid turistic digital bazat pe GPS.

În zilele de azi aproape fiecare persoană are un smartphone și dacă cineva vine în Sfântu Gheorghe și e străin de loc și vrea să viziteze cât mai repede și cât mai ușor obiectivele din oraș atunci descarcă aplicația, iar pe bază de GPS nu se rătăcește și nu umblă aiurea, ci are un tur ghidat complet despre oraș (…) Cred că e momentul ideal pentru a prezenta aplicația pentru că vineri încep Zilele Sfântu Gheorghe și vom avea un număr mare de turiști (…) Avem până acum circa 150 de descărcări, suntem la început, dar, dacă vom vedea că are succes, atunci ne gândim să încercăm să o aplicăm pe viitor și la alte orașe și de ce nu pentru tot județul”, a declarat, pentru Agerpres, Dombora Lehel, director executiv în cadrul Asociației Județene pentru Dezvoltarea Turismului.

Aplicația prezintă 25 de puncte de interes, dintre care 21 sunt interconectate între ele și formează traseu scurt și simplu de străbătut.

„Există două versiuni ale aplicației, una gratuită care necesită folosirea internetului pe mobil și una care costă 2,5 euro, dar care nu necesită internet și pe care o recomandăm în special turiștilor străini care vin la noi pentru a evita taxele de roaming care sunt destul de mari în caz de transfer de date”, a mai spus Dombora Lehel.

Aplicații similare funcționează în mai multe capitale ale lumii și în doar câteva orașe din România. ‘Ne-am aliniat în rândul acelor orașe din Europa care folosesc deja de mult această aplicație (…) Sfântu Gheorghe e un oraș care merită să fie vizitat, sunt foarte multe monumente și locuri care vorbesc despre istoria localității și regiunii, iar acest Pocket Guide este de ajutor nu doar turiștilor, ci și profesorilor și persoanelor care ghidează elevii sau vizitatorii în Sfântu Gheorghe. Normal că nu o să înlocuiască o hartă și nici cărțile, dar e un ajutor binevenit și e și timpul să ne întoarcem privirea și către această formă a tehnicii’, a declarat viceprimarul municipiului, Tischler Ferenc.

Președintele Asociației pentru Dezvoltarea Turismului Covasna, Gruman Robert, a menționat că acest ghid e un fel de „cufăr cu zestre al orașului Sfântu Gheorghe” și face parte dintr-o strategie a Consiliului Județean de a atrage mai mulți turiști în zonă.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.