Cea mai valoroasă carte a umanității

0
358

Sfânta ScripturăÎntr-un sondaj realizat de editura londoneză The Folio Society, la care au participat peste 2000 de britanici, Biblia sau Sfânta Scriptură a fost considerată ca fiind „cartea cea mai valoroasă a umanității”.

Participanții la cercetare au trebuit să selecteze zece cărți dintr-un număr de 30, în funcție de capacitatea volumelor de a răspunde la întrebările fundamentale ale existenței umane. Astfel, conform Daily Mail, englezii au trebuit să aleagă cărțile semnificative pentru lumea modernă dintre opere ale oamenilor de știință, chiar dacă pe primul loc în top s-a regăsit Biblia.

Sfânta Scriptură,  „Originea speciilor”, „O scurta istorie a timpului”, „Teoria relativității”, „Principia Mathematica”

În urma sondajului realizat, 37% dintre respondenți au spus că cea mai interesantă carte este „Biblia”. 35% au optat pentru „Originea speciilor”, scrisă de Charles Darwin; 17% – pentru cartea „O scurta istorie a timpului”, de Stephen Hawking. „Teoria relativității” a lui Einstein a primit 15% din voturi; „Principia Mathematica”, o lucrare în trei volume scrisă de Alfred North Whitehead și Bertrand Russell, 12% din voturi.

O operă clasică a literaturii americane „To Kill A Mockingbird” (1960) – „(Să ucizi o pasăre cântătoare)” a scriitoarei Harper Lee, se găseşte pe a şaptea poziţie cu 10 %. Ea este urmată de Coran cu 9 % şi de către „The Wealth of Nations” (Bogăţia naţiunilor). Ultima este un tratat de economie, scris de scoţianul Adam Smith, cu 7 %. Topul primelor 10, este încheiat de „The Double Helix” (Dubla elice) a biologului american James Dewey Watson, cu 6 %. In aceasta carte în care autorul explică descoperirea structurii moleculei de ADN.

Biblia este cartea sfântă…

Conform lui Tom Walker, directorul editurii The Folio Society, „Originea Speciilor” a fost aleasă pentru că „răspunde întrebărilor fundamentale asupra existenţei umane”. Biblia a fost citată pentru că ea „conţine principii şi direcţii despre cum poţi fi o bună persoană.
„Mă aşteptam ca în acest top să apară mai multe cărţi de ficţiune, cum ar fi „First Folio”  de Shakespeare, „Iliada” lui Homer sau ceva din filosofia clasică, dar în multe aspecte în top 10 este reliefat un echilibru de idei care sunt mai valoroase pentru înţelegerea lumii în care noi trăim”.

Într-un alt studiu efectuat de Societatea Biblică Americană, în anul 2014, 79% dintre americani cred că Biblia este carte sfântă; 56% consideră că Biblia este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu;  50% susțin că Sfânta Scriptură conține tot ceea ce o persoană are nevoie să știe pentru a trăi o viață cu sens.

Mihai Parfeni

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.