Festivalul “Serile Filmului Românesc TIMPUL” îi este dedicat lui George Mihăiţă

0
228
Serile Filmului Românesc TIMPULCea de-a şasea ediţie a festivalului “Serile Filmului Românesc TIMPUL”, eveniment care va fi organizat, la Iaşi, în perioada 6-10 mai, va fi dedicată actorului George Mihăiţă, în semn de recunoştinţă pentru toate rolurile de pe platourile filmelor româneşti, informează un comunicat al organizatorilor.

Filmele româneşti vor prinde viaţă, în perioada 6-10 mai. La Iaşi vor veni alături de actori, regizori şi personaje din lumea cinematografiei pentru a lua parte la cea de-a şasea ediţie a festivalului Serile Filmului Românesc. Cu acest prilej, actorul George Mihăiţă va fi însoţit de personaje alături de care-şi va reaminti momentele frumoase ale carierei sale cinematografice.

Ediţia a VI-a a festivalului are peste 20 de invitaţi de marcă din lumea filmului românesc. Spre deosebire de ediţiile anterioare, anul acesta Irina Margareta Nistor va fi consultantul cinematografic al proiectului. O altă noutate a “Serilor Filmului Românesc TIMPUL” este prezenţa unui ambasador cultural al festivalului, în persoana actorului Adrian Păduraru.

“Ediţia de anul acesta este o provocare pentru noi, organizatorii, deoarece festivalul creşte de la an la an şi încercăm să aducem lucruri noi.”

“Actorul George Mihăiţă a acceptat cu emoţie invitaţia noastră şi a fost încântat că ediţia de anul acesta îi este dedicată. După cinci ediţii, festivalul are un site unde se poate vedea cum a crescut acest eveniment, iar consultantul cinematografic este vocea filmelor româneşti, Irina Margareta Nistor. În cele cinci zile de festival, la Iaşi, vor veni peste 20 de regizori, actori şi producători, iar publicul prezent la eveniment va avea parte de cele mai bune producţii cinematografice din ultima perioadă”, declară Andrei Giurgia, directorul festivalului ‘Serile Filmului Românesc TIMPUL”.

Cu ocazia lansării oficiale a perioadei şi a invitatului special, echipa festivalului va lansa site-ul www.serilefilmului.ro. Aici pot fi găsite detaliile, programul, precum şi un istoric al “Serilor Filmului Românesc”. Doritorii de a fi voluntari în cadrul festivalului se mai pot înscrie până pe 10 aprilie, intrând pe site şi accesând ştirea Fii voluntar la SFR TIMPUL.

“Această nouă ediţie a “Serilor Filmului Românesc TIMPUL” reprezintă, pentru publicaţia pe care o coordonez, o altă oportunitate de a prezenta cultura în acţiune, în contextul unui parteneriat care există, deja pentru al doilea an, între ASJ şi revista noastră. În plus, aş spune că avem posibilitatea de a demonstra, împreună cu tinerii jurnalişti, că TIMPUL nu este doar o revistă de cultură, ci şi un fenomen care produce şi susţine cultura, de această dată prin intermediul filmului românesc, al minunaţilor săi regizori şi actori şi al extraordinarului său public”, spune Daniel Şandru, directorul revistei de cultură contemporană TIMPUL.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here