Sequoia: cel mai mare copac, ca volum, din lume

Sequoia - copacul urias

0
1078

Sequoia – copacul urias

Sequoia -Conform Agerpres, Guinness World Records a catalogat giganticul  (Sequoiadendron Giganteum) ca fiind cel mai mare “organism” de pe pământ. Cu o înălțime de 83,3 metri, un diametru de 7,7 metri și un volum de 1,487 metri cubi, ”Generalul Sherman” are o vechime de 2.300 – 2.700 de ani.

Sequoia- Rador
Sequoia- Rador

Acesti arbori se afla în Parcul Național al Arborilor de Sequoia din California

Iar coroana sa are un diametru de 33 m. Menționăm că ramurile celui mai impresionant organism de pe pământ pornesc de la o înălțime de 40 de metri.

Potrivit www.visitsequoia.com începând cu anul 1870 poartă  numele generalului în armata unionistă din timpul războiului civil american (1861-1865), William Tecumseh Sherman. Această denumire este similară cu a numeroșilor alți sequoia din parc, cum ar fi General Grant Tree.

Arborii se gasesc in Oregon

Specialiștii ne informează că pădurile se întind pe coasta californiană pe o lungime de 725 km, pe o fâșie îngustă, din sud-vestul Oregonului până în centrul Californiei, niciodată la distanță mai mare de 80 km de mare.

În această zonă pot fi întâlnite două specii ocrotite prin lege: Sequoia Sempervirens sau ”coast redwood” și Sequoiadendron Giganteum sau Sequoia Gigant. Ce-a de-a treia specie intitulată ”dawn redwood” (Metasequoia) se află pe cale de dispariție și poate poate fi întâlnită în China.

Padurile cuprind  1.400 km2

Acoperind o suprafață de 1.400 km2, pădurile de tip sequoia fac parte dintr-o specie de gimnospermă, care poate trăi mii de ani, ajungând la o înălțime de 145 de metri și o circumferință de 38 de metri.

Dur și îmbibat puternic cu rășină, lemnul arborelui are rezistență la foc datorită structurii spongioase a scoarței. Care la rândul ei poate atinge și 1 metru grosime. Mai mult, aceasta este impregnată cu substanță ce alungă insectele.

Conform http://www.voceabasarabiei.net, și în România există câțiva arbori, fiind răspândiți în mai multe zone. Precum: rezervația forestieră Arborele de Sequoia de la poalele Masivului Vlădeasa, în Cluj, Ploiești, Băile Herculane, Arad, Oradea.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here