Recomandare de lectură: „Sensurile ascunse ale vieţii”, de Stephen Grosz

0
221

Stephen Grosz„Sensurile ascunse ale vieţii”, de Stephen Grosz, a apărut la Editura Trei, în colecţia Psihologia pentru toţi.

Ce se ascunde oare în spatele comportamentelor noastre? Ce forţe tainice ne mână acţiunile de zi cu zi? Povestirile din această carte ne deschid o fereastră nu numai spre lumea lăuntrică a protagoniştilor şi spre ceea ce se petrece într-un cabinet de psihanaliză, ci şi spre propria noastră viaţă, ce poate purta, la rândul ei, sensuri ascunse.

A-ţi împărtăşi trăirile şi a asculta capătă astfel noi valenţe, capabile să ducă la o înţelegere profundă şi la schimbare. Ele sunt istorii de caz din experienţa psihanalitică a autorului, poveşti ale pacienţilor, redate într-un limbaj simplu, accesibil cititorului nefamiliarizat cu psihanaliza. „Sensurile ascunse ale vieţii” este o carte ce te captivează încă de la primele pagini.

„O carte frumos scrisă şi plină de învăţăminte… o serie de capitole scurte, pătrunzătoare, care se citesc ca o combinaţie de Cehov si Oliver Sacks” -New York Time

„Atunci când nu putem găsi o cale de a ne rosti povestea, povestea ne rosteşte pe noi, visăm aceste poveşti, dezvoltăm simptome sau ne vedem acţionând în feluri pe care nu le înţelegem. Uneori schimbarea vine nu pentru că ne propunem să ne vindecăm sau să reparăm relaţia noastră cu viaţa; uneori ne schimbăm când reparăm relaţia noastră cu pierderea, cu uitarea, cu moartea” – Stephen Grosz

Stephen Grosz este psiholog şi psihanalist. Lucrează cu pacienţi de mai bine de 25 de ani. De asemenea, este profesor la University College şi la Institutul de Psihanaliză din Londra.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.