Balerinii japonezi Sena Hidaka şi Shuhei Yoshida debutează în Don Quijote, pe scena Operei din Bucureşti

0
457

La-Sylphide-Sena-Hidaka-Robert-Enache-03Pe scena Operei Naţionale Bucureşti, tinerii balerini japonezi ai teatrului, Sena Hidaka şi Shuhey Yoshida, debutează miercuri, 26 februarie, ora 19.00, în rolurile principale ale baletului Don Quijote.

Balerina japoneză Sena Hidaka este absolventă a Academiei Vaganova din Sankt Petersburg (Rusia). Aceasta este una dintre cele mai renumite şcoli de balet din lume. Balerina, de doar 22 de ani, s-a alăturat echipei Operei Naţionale Bucureşti în anul 2011. Până în prezent repertoriul artistei cuprinde roluri din baletele Don Quojite, Giselle, Baiadera, Corsarul, Spărgătorul de nuci, La Sylphide etc.

Sosit în Compania de Balet a Operei Naţionale Bucureşti în anul 2012, Shuhei Yoshida a studiat dansul în Japonia, apoi în Ungaria, la Academia Ungară de Dans. A câştigat mai multe premii dintre care se remarcă Premiul I la All Japan Ballet Competition (2011), Premiul al II-lea la NBA Ballet Competition. A urmat cursuri de balet cu maeştrii Dózsa Imre, Szilárd Macher, Solymosi Zoltán. Repertoriul artistului cuprinde roluri din baletele Lacul lebedelor, Giselle, Frumoasa din pădurea adormită, Baiadera, La Sylphide.

Producţia baletului Don Quijote la Bucureşti este rezultatul unei colaborări internaţionale; montarea este preluată de la teatrul liric din Karlsruhe (Germania); regia şi adaptarea coregrafică după versiunea clasică (Marius Petipa, Alexandr Gorski) a fost concepută de coregraful ceh Jaroslav Slavický.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.