Semnificația istorică a zilei de 6 mai

6 Mai- Evenimente

0
485
6 Mai
6 Mai

6 Mai- Evenimente

6 Mai -Așa cum v-am obișnuit, vom așterne în paginile Jurnalului Spiritual semnificația zilei de 6 mai, privită din punct de vedere istoric, cultural, artistic sau religios.

Tot acum în 1856, s-a născut Sigmund Freud, medic neuropsihiatru și fondatorul şcolii de psihanaliză. Iar în 1915 s-a născut Orson Welles, regizor, scenarist şi actor american de teatru şi film.

Prima Conferință a păcii

Potrivit http://www.descopera.ro, ziua de 6 mai 1899 a rămas în istorie ca fiind momentul în care, la Haga, a avut loc prima Conferință a Păcii.

Zi de doliu pentru literatura română,la această dată în  1961, marchează trecerea în neființă a filosofului, poetului, dramaturgului, Lucian Blaga.

În 1639, a fost încheiată construcția Bisericii „Trei Ierarhi” din Iași, ctitorie a domnitorului Vasile Lupu. Locație unde se află mormintele lui Alexandru Ioan Cuza, Dimitrie Cantemir și Vasile Lupu.

Luvru este transformat în muzeu

Prin intermediul decretului emis la data de 6 mai 1791, Palatul Luvru din Paris a fost transformat în muzeu.

În 1888, la aceeași dată, Victor Babeș face primele vaccinări antirabice la București. Un an mai târziu, în 1889, turnul Eiffel este deschis oficial spre vizitare publicului.

 Ziua de naștere a informaticii moderne

Moment în care Maurice Wilkes și o echipă de la Universitatea din Cambridge au executat primul program stocat pe calculatorul EDSAC. Calculator bazat pe arhitectura Neumann.

Conform Wikipedia, în anul 1954, atletul britanic Roger Banister a devenit primul om din lume care a alergat o milă (1.601 metri) în mai puțin de patru minute. Iar la data de 6 mai 1984, la Palatul Sporturilor din București, a avut loc gala de rămas-bun a gimnastei Nadia Comăneci.

Nadia Comăneci primește ordinul olimpic

Cu prilejul retragerii sale din activitatea competițională, gimnasta primește ordinul olimpic din partea președintelui Comitetului Internațional Olimpic, Juan Antonio Samaranch.

La data de 6 mai 1868 s-a născut Gaston Leroux, scriitor francez. Mai mult, în anul 1871, s-a născut Victor Grignard, chimist francez, laureat al Premiului Nobel. Un an mai târziu, s-a născut pictorul german Ernst Ludwig Kirchner.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.