Cu siguranta te-ai gandit cel putin o data pana acum ca ai putea sa scrii o carte, sau ca cel putin ti-ar placea sa faci asta. Stiai ca sunt semne care iti arata daca poti fi un scriitor de succes sau nu?
Iata aici cateva dintre semne:
1. Ai citit o carte despre care ai spus: „Este exact genul de carte pe care as vrea sa o scriu si eu”
Nu de putine ori se intampla ca dupa ce terminam de citit o carte sa ramanem impresionati. Atat de mult, incat sa ne motiveze dorinta de a scrie… Sa ne schimbe intr-o masura mai mica sau mai mare perspectivele asupra a ceea ce ne inconjoara, sa ne faca sa veden altfel unele lucruri si sa descoperim altele mai frumoase.
Acest gen de carte isi lasa amprenta in subconstientul nostru; ori de cate ori avem nevoie de un moment de inspiratie sau de relaxare, umblam la sertarasul in care pastram cu grija informatiile aflate in aceasta carte.
2. Ai avut si alte proiecte creative pana acum si ai dat gres
Se intampla ca atunci cand esti mic sa ai numeroase idei creative care sa para a fi de succes. De exemplu, sunt sigura ca ai vrut sa infiintezi o formatie muzicala alaturi de prietena cea mai buna, sau ai vrut sa te faci pictorita.
Daca nu, inseamana ca ai vrut sa urmezi cursuri de actorie sau de dans, oricum ceva orientat spre arta; nimic nu ti-a reusit asa cum ti-ai fi dorit; acum ai un job banal, dar parca ceva nu este bine. Parca ceva iti spune ca trebuie sa faci ceva spectaculos cu viata ta, si cum intotdeauna ti-au placut cartile si povestile fantastice, te gandesti sa te apuci de scris si bine faci.
3. Cineva ti-a spus ca ar trebui sa te apuci de scris
Obisnuiesti sa faci comentarii la ceea ce spun ceilalti, sau pur si simplu sa impartasesti gandurile cu ceilalti; ai un stil unic de a trimie mesaje prietenilor tai, iar acestia au remarcat abilitatea ta in ceea ce priveste scrisul si ti-au spus ca ai putea sa te apuci serios de treaba. Nu evita toate aceste lucruri. Gandeste-te serios la ceea ce spun ceilalti. Din exterior, parerile sunt de cele mai multe ori obiective.
4. Jobul tau presupune povestirea unor intamplari sau inventarea unor povesti
Daca jobul actual te antreneaza in aceasta directie, de exemplu lucrezi la o agentie de publicitate si trebuie tot timpul sa fii creativa, sau urmaresti blogurile de succes si de curand ti-ai facut si tu unul si se pare ca rezultatele nu intarzie sa apara este posibil ca succesul sa fie de partea ta.
Daca ai dat peste toate aceste semne pana acum si te gandesti sa iti incepi cariera de scriitor, nu mai sta pe ganduri si treci la treaba.
Sursa: kudika.ro