Semințele de in sunt recomandate de medici

0
67
Translate in

inEtichetate drept super-alimente, semințele de in contribuie la eliminarea toxinelor din corp și normalizarea metabolismului, dar și la reducerea nivelului de zahăr din sânge și reglarea apetitului.

Acestea conțin numeroase substanțe nutritive, precum: antioxidanți, vitaminele B1, B2, C și E, dar și fitosteroli, calciu, seleniu, cupru, zinc, fier, magneziu, fosfor și potasiu.

Categoriile nutritive pe care semințele de in le au din abundență sunt: Acizi Grali Omega 3, Fibre alimentare și fitonutrienți. Mai mult, aceștia conțin și nutrienți precum carotene, acizi grași esențiali și fibre, ce contribuie la reglarea tranzitului intestinal.

Chiar dacă dimensiunile lor sunt mici, semințele de in sunt una dintre cele mai importante surse de substanțe nutritive de pe planetă, conform Mayo Clinic.

‘De la probleme digestive, până la acnee, seminţele de in s-au dovedit aliaţi de nădejde pentru sănătate de-a lungul timpului: sunt surse excelente de fibre alimentare de ambele tipuri – şi solubile şi insolubile – de vitamine din complexul B şi de minerale. Seminţele de in sunt recomandate de medici în cure care stimulează vindecarea, care păstrează tinereţea şi sănătatea sistemului cardiovascular şi, nu în ultimul rând, care ajută la slăbit’, informează cei de la http://www.adevarul.ro.

Sub formă de ‘băutură’ miraculoasă semințele de in au efecte pozitive asupra sănătății. Totodată, doamnelor interesate de o cură de slăbire le este recomandat acest preparat pe bază de semințe, care ajută la eliminarea toxinelor, îmbunătățește digestia, topește celulita și tratează ulcerul și gastrita.

Așadar, pentru a-și menține o greutate corporală optimă, și pentru o piele foarte curată este indicat să consumăm această ‘băutură-minune’.

Dacă vă așteptați ca rețeta ce ajută la prepararea acesteia să fie complicată, ei bine, vă înșelați. Cu ingrediente la îndemâna oricui, cum ar fi 3 linguri de semințe de in și un litru de apă, am rezolvat problema.

Modul de preparare nu ridică probleme grave, singurul amendament este acela că trebuie preparată cu o zi înainte. Așadar, trebuie să punem semințele de in la infuzat în apa clocotită și trebuie să le lăsăm peste noapte să-și facă efectul. Este recomandat a se utiliza și un termos, iar în lipsa acestuia se poate folosi și un vas cu capac. În urma acestei acțiuni se va obține un amestec gros, gelatinos.

În ceea ce privește modul de administrare, lucrurile sunt destul de simple: se consumă câte 150 ml, de 3-4 ori pe zi cu 30 de minute înainte de mese, tratament ce se aplică timp de 10 zile, cu o pauza de iarăși 10 zile, de 3-5 ori. Se bea la micul dejun sau la cină, iar ca îndulcitor se poate folosi mierea.

Acest amestec ajută la eliminarea kilogramelor în plus, absoarbe toxinele din alimente și curăță intestinele, dându-i organismului lecitină.

Persoanele ce au afecțiuni grave la ficat sunt sfătuite să evite acest tratament, dar pe de altă parte amestecul este recomandat celor ce suferă de nisip și piatră la rinichi.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here