Secretul longevității este…

0
55
Translate in

longevivCu toții ne întrebăm adesea care ar fi secretul longevității, ne setăm anumite obiective și standarde de viață, încercăm tot felul de diete, practicăm diverse sporturi, dar puțini dintre noi știm cu adevărat că secretul unei vieți îndelungate se află ascuns în interiorul minții.

Din cele mai vechi timpuri până în prezent, se caută secretul “tinereții fără de bătrâneţe și vieții fără de moarte”, iar de multe ori oamenii confundă nemurirea cu longevitatea. Dacă nemurirea în plan fizic este practic imposibil de atins, fiindcă ciclul vieții este naștere-moarte, atunci ne putem lesne întreba dacă putem oare trăi mai mult?

Răspunsul la această întrebare este greu de oferit, dar nu imposibil, drept pentru care s-au realizat numeroase studii pe această temă. De pildă, un studiu publicat recent în revista The Lancet afirmă că persoanele de vârsta a treia care simt că au un scop în viaţă şi îşi stabilesc anumite obiective trăiesc, în medie, cu doi ani mai mult.

Stabilirea de obiective pe termen scurt și mediu prelungește viața cu doi ani, iar ingredientele unei vieți îndelungate s-ar găsi mai degrabă în interiorul minţii decât în restul trupului, afirmă cercetătorii britanici.

Beneficiile pe care le au asupra longevităţii stilul de viaţă echilibrat, dietele sănătoase şi practicarea cu regularitate a exerciţiilor fizice sunt deja cunoscute de cercetători, informează dailymail.co.uk.

Un alt studiu realizat pe un eșantion de 9.050 cetățeni britanici, cu o vârstă medie de 65 de ani a arătat că persoanele de vârsta a treia care simt că au un scop în viaţă trăiesc, în medie, cu doi ani mai mult.

O alimentație sănătoasă, odihna la timp și o mentalitate bazată pe înțelepciune, încredere în sine și respect par a fi factorii care determină fericirea. Analizați de cercetătorii de la University College din Londra, în colaborare cu cercetătorii americani de la Universitatea Princeton şi Stony Brook University, acești factori ne dau sentimentul de deținere a controlului, precum și cel de a avea un scop în viață.

Desfășurat pe durata a 8 ani și jumătate acest studiu a arătat că doar 9% dintre persoanele aflate în categoria voluntarilor cu cele mai ridicate scoruri în privinţa factorilor menţionaţi au murit, în comparaţie cu procentul de 29% înregistrat în categoria persoanelor care au obţinut cele mai mici scoruri.

După ce au fost luaţi în considerare şi alţi factori, precum fumatul şi bolile existente, voluntarii cu cele mai mari scoruri au prezentat un risc cu 30% mai mic de a muri pe durata studiului. În medie, ei au trăit cu doi ani mai mult decât restul participanţilor, precizează Mediafax.

În 2010, guvernul britanic a dat startul unui program naţional de monitorizare a stării de fericire în rândul vârstnicilor, care măsoară nivelul de satisfacţie şi calitatea vieţii pe întregul teritoriu al ţării.

În concluzie, nu există standarde după care să ne ghidăm în obținerea unei vieți longevive, însă un stil de viață echilibrat poate contribui din plin la procesul de îmbunătățire al calității vieții.

Cules și prelucrat de Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here