Secretul longevității este…
Cu toții ne întrebăm adesea care ar fi secretul longevității. Ne setăm anumite obiective și standarde de viață, încercăm tot felul de diete, practicăm diverse sporturi… Dar puțini dintre noi știm cu adevărat că secretul unei vieți îndelungate se află ascuns în interiorul minții.
Secretul longevității este ascuns în minte
Din cele mai vechi timpuri până în prezent, se caută secretul „tinereții fără de bătrânețe și vieții fără de moarte”… Iar de multe ori oamenii confundă nemurirea cu longevitatea. Dacă nemurirea în plan fizic este practic imposibil de atins, fiindcă ciclul vieții este naștere-moarte, atunci ne putem lesne întreba dacă putem oare trăi mai mult?
Citiți și Angelica și rolul ei terapeutic – Sănătatea pe primul plan.
Răspunsul la această întrebare este greu de oferit, dar nu imposibil, drept pentru care s-au realizat numeroase studii pe această temă. De pildă, un studiu publicat recent în revista ”The Lancet” afirmă că persoanele de vârsta a treia care simt că au un scop în viață şi îşi stabilesc anumite obiective trăiesc, în medie, cu doi ani mai mult.
Stabilirea de obiective pe termen scurt și mediu prelungește viața cu doi ani. Deci, ingredientele unei vieți îndelungate s-ar găsi mai degrabă în interiorul minții decât în restul trupului, afirmă cercetătorii britanici.
Soluția nu e un secret – un stil de viață echilibrat
Beneficiile pe care le au asupra longevității stilul de viață echilibrat, dietele sănătoase şi practicarea cu regularitate a exercițiilor fizice sunt deja cunoscute de cercetători, informează dailymail.co.uk.
Citiți și Jamie Oliver a întocmit o listă cu 14 superalimente.
Un alt studiu realizat pe un eșantion de 9.050 cetățeni britanici, cu o vârstă medie de 65 de ani a arătat că persoanele de vârsta a treia care simt că au un scop în viață trăiesc, în medie, cu doi ani mai mult.
O alimentație sănătoasă, odihna la timp și o mentalitate bazată pe înțelepciune, încredere în sine și respect par a fi factorii care determină fericirea. Analizați de cercetătorii de la University College din Londra, în colaborare cu cercetătorii americani de la Universitatea Princeton şi Stony Brook University, acești factori ne dau sentimentul de deținere a controlului, precum și cel de a avea un scop în viață.
Secretul – Setează-ți un scop!
Desfășurat pe durata a 8 ani și jumătate acest studiu a arătat că doar 9% dintre persoanele aflate în categoria voluntarilor cu cele mai ridicate scoruri în privința factorilor menționați au murit, în comparație cu procentul de 29% înregistrat în categoria persoanelor care au obținut cele mai mici scoruri.
După ce au fost luați în considerare şi alți factori, precum fumatul şi bolile existente, voluntarii cu cele mai mari scoruri au prezentat un risc cu 30% mai mic de a muri pe durata studiului. În medie, ei au trăit cu doi ani mai mult decât restul participanților, precizează Mediafax.
În 2010, guvernul britanic a dat startul unui program național de monitorizare a stării de fericire în rândul vârstnicilor. Acesta măsoară nivelul de satisfacție şi calitatea vieții pe întregul teritoriu al țării.
În concluzie, nu există standarde după care să ne ghidăm în obținerea unei vieți longevive… Însă, un stil de viață echilibrat poate contribui din plin la procesul de îmbunătățire al calității vieții.
Cules și prelucrat de Alexandra G.
Jurnal Spiritual
Citiți și Leacuri de la bunici: Goji sau cătina de gard – Fructul magic.