Secretul celei mai bătrâne femei din Europa, dezvăluit la 114 ani

0
153

batrana la 114 aniCea mai bătrână femeie din Europa este Emma Morano, ea împlinind recent vârsta de 114 ani. Despre secretul ei, Emma spune că acesta i-a fost dezvăluit de un doctor, când avea doar 20 de ani.

Emma Morano s-a născut în anul 1899, ea fiind a cincea persoană din lume în topul celor mai bătrâni oameni, scrie news.com.au. Bătrâna trăieşte acum în Verbania, în nordul Italiei.

Dieta pentru o viaţă lungă

Ea mărturiseşte că se simte bine, găteşte şi acum şi face treaba prin casă. Unul dintre secretele pe care le are este să mănânce un ou crud în fiecare zi. „La micul dejun mănânc biscuiţi cu lapte sau apă.

În timpul zilei mănânc două ouă, unul crud şi celălalt gătit exact aşa cum mi-a recomandat doctorul când aveam 20 de ani. La prânz mănânc paste cu carne, iar la cină doar un pahar cu lapte”, a spus bătrâna despre obiceiurile ei alimentare.

Alte secrete ale longevităţii

Emma Morano a spus că mănâncă şi dulciuri, însă destul de rar. Un alt factor important al longevităţii ei este somnul. Ea mărturiseşte că merge la culcare la ora 19:00 în fiecare seară şi se trezeşte înainte de ora 6 dimineaţa.

Familia ei are o tradiţie în privinţa longevităţii, căci sora femeii a trăit 102 ani. Emma Morano s-a căsătorit în anul 1926, ea având un copil care a murit la doar şase luni. Ulterior, ea s-a despărţit de soţ, însă au rămas căsătoriţi din punct de vedere legal. De-a lungul vieţii, italianca a muncit în fabrici şi în bucătăria unei şcoli, pensionandu-se la vârsta de 75 de ani.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.