Secretul blatului perfect de pizza – VIDEO

0
299

pizza

De câte ori nu ne-am dorit să facem o pizza pe gustul nostru, la noi acasă, dar blatul ne-a dat de furcă. Iată o rețetă ce poate fi preparată de oricine, rețtă furnizată de un mare maestru în acest domeniu. Tony Gemignani, campion pentru 7 ani consecutivi în pregătirea blatului de pizza, ne dezvăluie secretul blatului perfect.

VEZI VIDEO AICI 

În 300 de mililitri de apă rece se dizolvă drojdia  la cub de 25 de grame sau un pliculeţ de drojdie uscată, se adaugă 50 ml de apă călduţă, o linguriţă de zahăr,jumătate de linguriţă de sare şi puţin ulei de măsline care este ingredientul-minune pentru blat.

Amestecul se omogenizează după care se adaugă în ploaie făină trecută prin sită, în jur de 600 de grame.

Aluatul se frământă cu mâinile până în momentul în care capătă o textură elastică. El se dezlipeşte cu uşurinţă de pereţii vasului, după care se lasă la loc călduţ; va fi acoperit cu un prosop, timp de o oră, pentru a-şi dubla volumul.

După ce creşte, aluatul se frământă pe un blat de lemn sau direct pe masa de la bucătărie, care în prealabil au fost pudrate cu făină, după care i se dă forma unei bile. Blatul se întinde de preferat cu mâinile, dar pentru cei care n-au talent de bucătar se acceptă și întinderea cu făcălețul. Rezultatul finit nu suferă din această cauză.

Pentru ca pizza să fie pe gustul vostru adăugați peste blat acele incrediente care pentru voi reprezintă toppingul perfect. Nu vă zgârciti la cascaval!

Ana Grama

Jurnal Spiritual