Se reiau serile muzicale în Vila Walther din Berlin, cu muzicieni români consacrați sau tinere talente

0
444


pianInstitutul Cultural Român din Berlin anunță că miercuri deschide stagiunea muzicală de toamnă cu un concert de pian și acordeon. Duo-ul de pian și acordeon, Mădălina Pașol și Fernando Mihalache, vor interpreta un repertoriu divers, alcătuit atât din piese romantice de Beethoven, cât și muzică contemporană românească de Paul Constantinescu și tango argentinian de Astor Piazzola.

Concertul celor doi muzicieni va fi prefațat de două piese de Schumann, respectiv Chopin, interpretate de tânăra pianistă Alexandra Gavrilă, bursieră a Institutului de Arte, informează un comunicat de presă.

“Serile muzicale din Vila Walther, cu muzicieni români consacrați sau tinere talente, au devenit deja o tradiție pentru ICR Berlin. Acustica excepțională a sălii de concerte, virtuozitatea muzicienilor invitați, precum și atmosfera interbelică aristocrată a vilei atrag un public numeros și fidel. În decursul acestui an, au concertat cu precădere muzicieni români stabiliți în spațiul germanofon, precum violonceliștii Valentin Raduțiu, Bogdan Jianu sau Teodor Rusu, pianiștii Luca Toncian, Alina Azario, Victor Nicoară și violoniștii Nora Hapcă și Alexandra Paladi”, se arată în comunicatul ICR Berlin.

Mădălina Pașol a absolvit Universitatea de Arte din Berlin (Universitat de Kunste Berlin) — Germania, la clasa prof. Georg Sava și apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Activitatea sa artistică a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naționale și internaționale.

Fernando Mihalache este acordeonist și profesor de acordeon în cadrul Colegiului Național de Artă Dinu Lipatti și în cadrul Universității Naționale de Muzică din București. Colaborează în diverse proiecte cu instituții prestigioase și a susținut numeroase concerte în întreaga lume.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here