Scriitorul Rui Zink, în dialog cu copiii înscrişi în Clubul de lectură Fanbook

0
248

10723132385_98f870bc96_bUnul dintre cei mai cunoscuţi scriitori portughezi contemporani, Rui Zink, intră, sâmbătă, în legătură directă cu copiii, prin Skype, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei CSR Mindset, activităţile de club vor începe cu o discuţie despre cartea “Cititorul din peşteră”, apărută în colecţia Raftul Denisei la Editura Humanitas Fiction, în a doua parte a întâlnirii copiii putând să îl asculte pe autor şi să îi adreseze întrebări.

Coordonatorul activităţilor va fi Marilena Şerban, profesor de limba şi literatura română la Liceul “Timotei Cipariu” din Bucureşti.

Evenimentul face parte din proiectul Fanbook Scriitori Contemporani, al doilea modul al Clubului de lectură pentru copii între 12 – 14 ani dornici să citească şi să dezbată o carte pe lună.

Scopul proiectului este de a le oferi copiilor posibilitatea întâlnirii cu personalităţi din mediul literar, cinematografic, artistic, de a le trezi interesul pentru lectură prin cărţi din afara programei şcolare şi pentru crearea unei legături cu alte domenii de interes pentru ei.

Sursa citată informează că modulul Fanbook Scriitori Contemporani va fi susţinut lunar, timp de două ore, în perioada 28 martie – 13 iunie.

Începând cu data de 4 aprilie, la solicitările copiilor va fi organizat şi un modul dedicat ştiinţei, sub numele Fanbook Science cu teme din astronomie, biologie şi fizică.

Proiectul cuprinde şi o componentă de responsabilitate, fiecare copil înscris la Fanbook realizând o donaţie de minimum 100 lei, bani din care vor fi cumpărate cărţi pentru copii internaţi în spitale.

CSR Mindset, iniţiatorul şi organizatorul clubului de lectură Fanbook, este o organizaţie dedicată proiectelor de responsabilitate socială în educaţie, social şi mediu.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here