Schimbări la Facebook: News Feed-ul, componenta de bază, ar putea dispărea. Cu ce ar putea fi înlocuit

0
123
FacebookNews Feed-ul, cea mai populară funcţie de la Facebook (fluxul personalizat de ştiri), ar putea dispărea definitiv. 

În timpul unui discurs referitor la veniturile companiei, CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a făcut precizări privind evoluţia celei mai populare reţele sociale din lume. Unul din aspectele discuţiei a atras atenţia celor prezenţi în mod deosebit, scrie Business Insider, citat de Go4it.

„Ne aşteptăm ca Stories să depăşească numărul de postări al News Feed-ului. Ea va deveni cea mai populară modalitate prin care oamenii partajează conţinut”, a declarat Zuckerberg.

Utilizatorii au interacţionat cu Facebook în ultimii zece ani prin intermediul navigării în News Feed – colecţia de fotografii, comentarii şi linkuri pe care o văd atunci când se loghează în contul personal.

Oamenii s-au familiarizat cu News Feed.

Funcţia este „la fel de familiară ca tastatura unui smartphone”, scrie sursa citată. Chiar dacă Facebook a încercat să modifice algoritmii care decid ce apare prima oară în feed, structura reţelei a rămas aproape neschimbată.

La rândul său, Stories este un format mai nou de partajare a clipurilor video şi fotografiilor. Acesta le permite utilizatorilor să realizeze adevărate „montaje” ale conţinutului lor. Faptul că Stories a fost dezvoltată iniţial de Snapchat nu i-a deranjat pe cei de la Facebook, care au copiat funcţiile şi le-au încorporat în produsele sale. Potrivit lui Zuckerberg, WhatsApp şi Instagram sunt acum principalele două aplicaţii pentru partajarea prin Stories, la nivel global.

Pe de altă parte, dacă Zuckerberg vede în Stories un înlocuitor al News Feed-ului, ne putem gândi cum va arăta pe viitor Facebook aşa cum îl ştim. Nu stim cât de stabila va fi afacerea cu reclame a companiei americane.

Comentariile lui Zuckerberg despre Stories nu sunt întâmplătoare.

Ele survin într-un moment în care Facebook încearcă să răspundă criticilor legate de fake news, dependenţa de conţinut social media în rândul copiilor şi alte fenomene ce ţin de prezentul tehnologic. Zuckerbeg vede în Stories o funcţie mai puţin vulnerabilă în faţa abuzurilor, comparativ cu News Feed.

De asemenea, dacă Facebook doreşte să se concentreze asupra funcţiei Stories, ar putea începe cu produse precum Instagram şi WhatsApp. Ele au o bază tânără de utilizatori, mai predispusă la schimbări.

Facebook ar putea renunţa definitiv la News Feed, dacă găseşte o alternativă. Compania este cunoscută pentru rapiditatea cu care pune în practică planurile importante.

Ana Grama

Jurnal Spiritual