„Schimbă Ritmul”, o campanie de conștientizare privind riscul apariţiei accidentelor vasculare

0
281

„Schimbă Ritmul”, o campanie de conștientizare privind riscul apariţiei accidentelor vasculare

Schimbă Ritmul este o campanie de informare şi conştientizare a riscului apariţiei accidentelor vasculare. Campania se axează și asupra efectelor fibrilaţiei atriale.

Inițiatorii programului sunt Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor. Acțiunea are loc sub patronajul Ministerului Sănătăţii, informează Mediafax.

Schimbă Ritmul

Campania de informare „Schimbă Ritmul” se va desfăşura pe toată durata anului. Sunt programate acţiuni de testare gratuită a pulsului pentru depistarea fibrilaţiei atriale.

„Obiectivul campaniei este ca oamenii să pună fibrilaţia atrială pe lista scurtă a priorităţilor din sănătate pentru că avem o şansă reală să scădem numărul victimelor accidentelor vasculare cerebrale, care sunt în creştere.

Vom merge şi în teritoriu ca să informăm despre efectele fibrilaţiei atriale şi riscul apariţiei accidentelor vasculare”, a spus preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu.

 Riscul apariţiei accidentelor vasculare

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor anunţă că peste 8.200 de români mor în fiecare an în urma unui accident vascular cauzat de fibrilaţia atrială.

Prima metodă de tratare a accidentului vascular cerebral este prevenția lui. Acesta este unul dintre mesajele cheie pe care WFN (Federația Mondială de Neurologie) și WSO (Organizația Mondială a AVC) le-au transmis.

Prevenția presupune conștientizarea factorilor de risc care duc la un accident vascular cerebral (AVC). Este vital ca atât fiecare persoană în parte, cât și societatea să ia măsuri de prevenție.

Ana Grama