Saxofonistul american Kenny Garrett, în concert la Sala Radio

0
309
Translate in

kenny-garrettSaxofonistul american Kenny Garrett va concerta pe 14 mai, la Sala Radio, într-un recital care va trece prin funk, ritmuri orientale, salsa sau soul, toate interpretate cu nota personală a muzicianului, informează organizatorii într-un comunicat.

De la piese de pe cel mai recent album — “Pushig de World Away” — până la celebra “Happy People”, concertul de la București va conține o trecere în revistă a carierei lui Kenny, un artist cu o istorie personală și muzicală impresionantă, potrivit sursei citate.

În cadrul concertului de la Sala Radio, Kenny Garrett va fi secondat de un line up ce îi include pe pianistul Vernell Brown, pe bass-istul Corcoran Holt, pe bateristul McClenty Hunter și pe percuționistul Ruby Bird, toți prezenți și pe albumul “Pushing the World Away”.

Artistul, care a cântat împreună cu Sting, Guru, Q-Tip, Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers, le promite românilor o experiență unică.

“Când cânt, încerc să creez o legătură cu publicul. Încerc să îi port într-o călătorie, și nu doar una spirituală. Vreau ca oamenii să plece acasă cu ceva de care să își amintească, ceva ce a însemnat o experiență pozitivă pentru ei”, spune artistul citat în comunicat.

Cel mai recent album al lui Kenny Garrett, care se va auzi și la concertul de la București, poartă numele de “Pushing de World Away” și pe lângă nenumărate recenzii pozitive are la activ și o nominalizare la Premiile Grammy, pentru cel mai bun album de jazz instrumental.

În vârstă de 54 de ani, artistul a urcat treptele consacrării mai întâi ca membru în 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusă pe atunci de fiul marelui dirijor, Mercer Ellington), trei ani mai târziu ca saxofonist în Orchestra Mel Lewis, apoi în Quartetul bateristului Dannie Richmond.

Decisivă pentru formarea muzicianului cât și pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume împreună cu acesta.

Biletele pentru concertul de la București, cu prețuri cuprinse între 98 lei și 168 lei, se pot cumpăra din rețelele Eventim.ro și IaBilet.ro.

Artistul american va putea fi văzut, de asemenea, și pe 11 mai, la Teatrul Național Cluj-Napoca, și pe 12 mai, la Casa Studenților Timișoara.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here