Șase reguli pentru a spune „mulțumesc”

0
2202

multumescAcest cuvânt, mulțumesc, poate face minuni în relațiile interumane, poate deveni o formulă magică, dacă este folosit cum trebuie. Rețineți aceste șase reguli, fiindcă ele au fost testate și li s-a dovedit valabilitatea.

Mulțumirea trebuie să fie sinceră

Spuneți-o sincer, puneți suflet, nu trebuie să pară un „mulțumesc” de rutină, ci unul „special”.

Spuneți-o răspicat – nu mormăit

Spuneți-o clar, nu vă comportați ca și cum v-ar fi rușine că celălalt află că-i mulțumiți.

Mulțumiți oamenilor adăugându-le numele

Personalizați-vă mulțumirea, pomenind numele persoanei respective; dacă sunt mai multe persoane într-un grup, nu spuneți „Vă mulțumesc tuturor”, ci menționați-i pe fiecare în parte.

Uitați-vă în ochii persoanei căreia îi mulțumiți

Dacă merită să i se mulțumească, merită o privire caldă.

Mulțumiți-le în mod studiat

În mod coștient și deliberat începeți să căutați lucruri pentru care să le mulțumiți celorlalți. Nu așteptați să vi se întâmple ceva. Faceți-o în mod deliberat, până va deveni un obicei. Recunoștința nu pare a fi o trăsătură firească a naturii umane. Când Iisus i-a vindecat pe cei zece leproși, numai unul dintre ei I-a mulțumit.

Mulțumiți-le oamenilor când se așteaptă mai puțin

Un „mulțumesc” este chiar mult mai eficient atunci când persoana cealaltă nici măcar nu se așteaptă sau nu crede că i se cuvine. Gândiți-vă la un moment în care vi s-a mulțumit frumos, și asta a făcut-o o persoană de care nici nu ați fi bănuit că o să vă mulțumească și o să înțelegeți mai bine la ce se referă această regulă.

O să vă povestesc o mică întâmplare, în cele ce urmează:

Nu de mult timp a venit la mine pe strada Kansas City și m-a întrebat dacă nu vreau să cumpăr un creion; când am dat din cap că nu, m-a luat prin surprindere spunând (Ei bine, eu vă mulțumesc oricum, domnule). Evident, că în acel moment m-am căutat prin buzunare de un bănuț, după care m-am uitat la el și am văzut cum a vândut șase creioane până să ajungă la colțul străzii.

Cum să dobândiți încredere și putere în relațiile interumane, Les Giblin

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.