Descoperire senzaţională la Sarmizegetusa Regia

0
144

Aproximativ 20 de unelte antice au fost descoperite, din întâmplare, în zona cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia. Descoperirea a fost facuta de către un angajat al firmei de pază, au declarat reprezentanţii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

Descoperire-senzationala-la-Sarmizegetusa-Regia--facuta-din-intamplare-de-un-paznicUneletele de la Sarmizegetusa Regia, sit aflat în patrimoniul UNESCO, au ajuns la specialiştii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, anunţă Adevărul.

“Piesele se aflau sub un strat de frunze şi parţial adâncite în pământ. Descoperirea consta în mai multe obiecte dacice din fier. S-au gasit topoare, sape, o unealtă de deformat, seceri şi nicovale de mari dimensiuni. Toate piesele au fost ridicate şi au fost aduse în patrimoniul MCDR Deva. Ele au intrat deja în procesul de restaurare absolut necesar”, au declarat oficialii Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

În luna iunie 2013, după ce o furtună a doborât un copac în incinta sitului UNESCO Sarmizegetusa Regia, la rădăcina acestuia a fost descoperită o matriţă din bronz, în greutate de peste opt kilograme; ea a fost folosită în antichitate la realizarea tiparelor pentru turnat piese decorative din metale preţioase. Este singura piesă de acest fel desoperită până acum pe teritoriul fostei Dacii.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here