Astăzi s-a născut Hristos

0
101
„Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bunăvoire”. (Luca 2, 14)
Sărbătoarea Crăciunului -
Nasterea Domnului

Pe întreg pământul unde se propovăduiește numele lui Hristos se serbează nașterea lui Hristos. În fiecare an Sărbătoarea Crăciunului aduce parcă cu sine un suflu proaspăt de iubire și lumină. În fiecare casă, în fiecare familie au loc pregătiri pentru această zi. Copiii o așteaptă cu bucuroasă nerăbdare, părinții se gândesc la surprizele pe care le vor face copiilor. Toata familia sta cu gândul la cum va fi împodobit pomul de Crăciun.

Nu trebuie să uităm însă că Sărbătoarea Crăciunului este în primul rând o zi sfântă. 

Aceasta sarbatoare este o zi pe care o cinstim în amintirea acelei nemărginite Iubiri Care n-a pregetat să-L jertfească pe Fiul Său pentru mântuirea neamului omenesc. Așadar, pentru a întâmpina și petrece după cuviință această zi de sărbătoare, să fim pătrunși de evlavie în fața preacuratei icoane a Pruncului Iisus, fiindcă, altminteri, sărbătoarea Crăciunului ar fi lipsită de orice noimă.

Sărbătorind Nașterea Domnului, să ne rugăm ca duhul iubirii Sale să se trezească și să sporească în inima noastră, să afle în el iesle gata să-L primească. Să-L primim și să-I pregătim darurile de preț pe care I le vom pune înainte. Nașterea Domnului înseamnă iubire, pace, bunăvoire; in acelasi timp bunăvoirea înseamnă iertare reciprocă, dorințe de bine și o dragoste care să îmbrățișeze toată omenirea.

De acest Sfânt Praznic să ne străduim să domnească în mijlocul nostru dreptatea și adevărul.

Cat timp va domni dreptatea si adevarul se va repeta minunea. Hristos va pogorî din nou pe pământ. Atunci, Duhul Său va sălășlui în fiecare dintre noi. Toate tonurile cântării îngerești ne vor răsuna mereu în suflet, umplându-ne de nemărginită bucurie.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here