Săpunurile antibacteriene scad efectul antibioticelor

0
155

Săpunurile antibacteriene scad efectul antibioticelor

Folosirea îndelungată a produselor antibacteriene poate crea la om rezistența la antibiotice. Autoritatea de reglementare a sănătății din SUA a avertizat că substanțele chimice antibacteriene din săpunuri şi geluri de duș pot prezenta un risc pentru sănătate.

Săpunurile antibacteriene și rezistența la antibiotice

Oamenii de știință avertizează asupra faptului ca folosirea produselor antibacteriene poate crea la om rezistenta la antibiotice. Autoritatea de reglementare a sănătății din SUA a avertizat că substanțele chimice antibacteriene din săpunuri şi geluri de dus pot prezenta un risc pentru sănătate. Administrația Americană a Alimentelor şi a Medicamentelor (FDA) a solicitat o revizuire a lor, din punct de vedere al siguranței asupra sănătății populației.

Citiți și Invenții care au schimbat lumea – săpunul (2800 î.H.).

Aceasta a propus o regulă prin care solicita producătorilor acestor produse să dovedească că acționează mai eficient împotriva infecțiilor decât simpla apă şi săpun. Studii recente indică prezența în aceste produse a unui ingredient care ar putea lupta la nivelul hormonilor crescând dovada prezenței bacteriei drogurilor. Regula propusă nu se aplică produselor pentru dezinfectarea mâinilor pe bază de alcool.

FDA a cerut producătorilor să depună rezultatele studiilor clinice până la finalul anului 2014. Urmează ca o lege să fie finalizată în anul 2016.

Efecte hormonale neprevăzute

„Noi date sugerează că riscurile asociate pe termen lung (în condițiile utilizării lor zi cu zi) a săpunurilor antibacteriene, pot depăși beneficiile”, susține Colleen Rogers, microbiolog FDA. „Anumite ingrediente din aceste produse pot contribui la creșterea rezistenței bacteriilor la antibiotice”, a adăugat agenția. Acestea sunt triclosanul din săpunurile lichide şi triclocarbanul din cele solide. „Astfel de produse pot avea, de asemenea, efecte hormonale neanticipate care ne îngrijorează. Studii recente ale acestor produse chimice pe animale au arătat că pot produce modificări hormonale”, este de părere FDA. „Aceste rezultate nu au fost încă verificate la om”.

Citiți și Bacteriile, 30 de miliarde de prietene.

Care sunt avantajele pentru sănătate

Săpunurile antibacteriene sunt folosite de foarte mulți consumatori. FDA este de părere că: „Ar trebui să se demonstreze în mod clar beneficiile lor, pentru a echilibra orice potențiale riscuri”. Dacă regulă propusă de FDA va fi finalizată, companiile vor fi obligate să furnizeze date pentru a dovedi avantajele pentru sănătate pe care produsele lor le oferă. Dacă acest lucru nu se va realiza, produsele antibacteriene vor suferi o reformulare sau o re-etichetare. Numai astfel pot rămâne pe piață.

Sursa: desprecopii.com

Jurnal Spiritual 

Citiți și Granule naturale pentru exfoliere – Ușor de preparat acasă.

săpunuri antibacteriene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.