Șapte obiecte rare din istoria științei

0
308

Casa Bonhams din Londra, una dintre cele mai mari case de licitații de artă din lume a organizat o licitație cu tema istoria științei, în care a prezentat șapte „antichități”, obiecte rare, din lumea științei și tehnologiei, informează Live Science.

Licitația a prezentat documente științifice semnificative, curiozități de la cele mai mari nume  din domeniul științei și piese rare de tehnologie care au ajutat la lansarea epocii moderne, așa cum o știm noi astăzi.

Primul din colectia “obiecte rare” este:

Un element cheie al licitației a fost o placă de bază, perfect funcțională, utilizată în  1976 la ansamblarea manuală a Apple 1, primul computer al companiei americane.

obiecte rare 1 Ecranele de la Manhattan Project- primul proiect de dezvoltare al armelor nucleare, realizat de Statele Unite ale Americii, Regatul Unit și Canada în Primul Război Mondial – au avut de sticlă groasă de 6 inch pentru a proteja oamenii de știință de radiații.

obiect 2Obiecte rare mai sunt si o scrisoare a lui Einstein si un document care explica reproducerea la lipitori.

O scrisoare semnată de Albert Einstein în jurul anului 1929, a fost evaluată în jurul sumei de 3.000 de dolari.

obiect 3George Willis Ritchey a fost un pionier în domeniul astronomiei, care a trăit în secolul al XIX-lea. Colecția sa de fotografii și cărți este evaluată la aproximativ jumătate de milion de dolari.

obiect 4Fizicianul Hermann von Helmholtz a dezvoltat una dintre primele tastaturi electrice. Se estimează că valoarea acesteia este undeva în jurul sumei de 30.000 dolari.

obiect 5Biologul Charles Darwin a studiat lipitori întreaga sa viață. În această scrisoare din 1857, fondatorul teoriei referitoare la evoluția speciilor, explică reproducerea la lipitori. Documentul a fost estimat la sume între 20.000 dolari și 30.000 dolari.

obiect 6Această copie a cărții, „Originea speciilor”, scrisă de celebrul naturalist britanic Charles Darwinși publicată în 1859 este evaluată în jurul valorii de 25.000 de dolari.

obiect 7Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here