Palmares istoric pentru România la Olimpiada Internaţională de Astronomie: Şapte medalii, două de aur

0
126

Elevii români au obţinut, la ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, şapte medalii – două de aur, două de argint şi trei de bronz . Acesta este cel mai bun palmares în istoria tuturor participărilor la competiţie, informează Ministerul Educaţiei.

palmares istoric - Şapte medalii
Palmares istoric pentru România la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghiş şi Tudor Suciu, ambii elevi în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Draghiş a fost laureat cu aur şi la ediţia precedentă a competiţiei.

Cele două medalii de argint au fost obţinute de Mălina Roşca, absolventă a clasei a VIII-a la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia, şi Andrei Cătălin Răduc, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de bronz ale României au intrat în posesia elevilor Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra-Neamţ), respectiv Denis Turcu şi Sebastian Trifa; ambii sunt elevi în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Din echipa României a făcut parte şi Alexandru Călin (clasa a X-a/Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” din Ploieşti).

Cele şapte medalii obţinute au asigurat României locul III în ierarhia neoficială pe naţiuni, a mai precizat sursa citată.

Olimpiada Internaţională de Astronomie, ajunsă la ediţia a 18-a, s-a desfăşurat între 6 şi 14 septembrie în capitala Lituaniei, Vilnius.

Competiţia a reunit peste 160 de concurenţi din 20 de ţări.

Sursa: Mediafax

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here