Săptămâna prevenirii criminalităţii

0
111

Săptămâna prevenirii criminalităţii se va desfăşura în perioada 21 – 25 mai, la nivel naţional, având ca scop promovarea activităţii de prevenire a criminalităţii şi dezvoltarea parteneriatelor cu cetăţenii şi cu mediul privat, se arată într-un comunicat de presă.

Luni va fi “Ziua prevenirii delincvenţei juvenile”
Prilej cu care va fi organizată o dezbatere în amfiteatrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, cu tema “Responsabilitatea civică sau cauze şi efecte ale neimplicării sociale”. La eveniment vor participa cadre didactice şi studenţi şi se vor prezenta studii de caz.
Marţi va fi “Ziua prevenirii victimizării minorilor”

Context în care va fi editat, cu sprijinul Romfilatelia, un poştal cu mesaje preventive ce va fi distribuit de Poşta Română în unităţile poştale, şi va avea loc la Parlament un seminar dedicat prevenirii bullying-ului.

De asemenea, la Centrul Pantelimon al Poliției Capitalei sector 2, va avea loc concursul de desene “Cum văd eu viitorul”, la care vor participa adolescenţi din sistemul de protecţie socială. Totodată, reprezentanţii Comisiei de monitorizare a activităţii preventive la nivelul municipiului Bucureşti vor discuta cu tinerii despre viitor, iar Brigada Rutieră va simula un accident auto.

Miercuri, de “Ziua prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului”, în Centrul Istoric, între orele 15,00 – 18,00, va avea loc o activitate de informare preventivă a turiştilor străini cu privire la legislaţia românească vizavi de consumul de droguri, prostituţie, serviciile de taximetrie şi banking.

Joi, de “Ziua prevenirii violenţei în familie” 

La Institutul Cervantes, între orele 10,00 – 12,00, va avea loc o activitate de informare cu privire la legislaţie şi servicii sociale dezvoltate pentru prevenirea violenţei în familie. La eveniment vor participa reprezentanţi din: Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naţionale, Comisia de monitorizare a activităţii preventive la nivelul municipiului Bucureşti. Se va discuta despre consumul de alcool şi droguri şi despre fenomenul “lover boy”.

Vineri, de “Ziua siguranţei rutiere” 

Brigada Rutieră îşi va deschide porţile pentru copii şi se vor desfăşura activităţile de educaţie rutieră şi de prevenire în mai multe unităţi de învăţământ şi în trafic.

Pe de altă parte, la o şcoală specială va avea loc “Olimpiada siguranţei vulnerabile”, la care vor participa 50 de echipe de copii, câte unul din şcoală gimnazială şi unul din şcoală specială. Concursul va consta în realizarea unor sisteme de siguranţă inovatoare pentru poşete, iar finaliştii vor fi premiaţi pe 31 mai, transmite Agerpres.

Ana Grama