Oraşul celor 100 de turnuri

0
249
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Câteva graţioase turnuleţe reprezintă atracţia oraşului San Gimignano, aflat la 56 de kilometri de Florenţa, este un frumos oraş medieval din Toscana, cunoscut pentru turnurile sale. Micuţ şi foarte pitoresc, oraşul mai e numit şi “oraşul celor 100 de turnuri”… deşi 100 nu au fost niciodată!

San GimignanoDeosebind Bologna sau Florenţa, ale căror turnuri şi poduri vechi s-au dărâmat şi s-au pierdut din cauza războaielor, aici 14 turnuri medievale au supravieţuit. Acestea creeaza o minunată privelişte în peisajul rural al zonei. Iniţial au existat 72 de turnuri, unele chiar înalte de 50 de metri, construite de diverse familii patriciene.

Cele 14 turnuri care au supravieţuit timpului sunt şi acum. Şapte dintre aceste turnuri se află în Piazza del Duomo. Cel mai înalt turn este Torre Grossa, (de 54 de metri), care există din 1298. Vizitatorii pot urca în partea de sus a turnului, de unde pot admira oraşul şi zonele rurale din apropiere.

Vizavi de Duomo este Torre della Rognosa, (de 50 de metri) şi este unul din turnurile cele mai vechi din oraş.

La început au existat edicte care interziceau construirea unui alt turn mai înalt decât Torre della Rognosa.

Inspiraţi de frumuseţea lui, mai multe familii înstărite au cumpărat loturile de pământ din apropiere pentru a ridica turnuri asemănătoare, dar mai grandioase. Centrul istoric din San Gimignano a fost integrat în Patrimoniul Mondial UNESCO pentru arhitectura sa.

În timpul Evului Mediu, oraşul a fost un important centru de comerţ pentru pelerinii ce călătoreau către Roma. Cândva era un mare producător de şofran pentru export, astăzi acest produs a rămas în urma vinului. Mai există mici producători de şofran pe care îi puteţi găsi în mod sigur în pieţe. Principalul produs din San Gimignano este astăzi un vin alb, (Vernaccia), care vine de la strugurii din podgoriile din jur. De pildă, puteţi să îl încercaţi în mai multe locuri din oraş întrucât, San Gimignano este împânzit de restaurante bune ce servesc mâncare tipic toscană.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here