Șampon natural din bicarbonat de sodiu

0
3953
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

bicarbonatRețetă cu bicarbonat de sodiu – Șampon natural

Fiecare dintre noi ne dorim să avem o podoabă capilară bogată și sănătoasă, motiv pentru care facem apel la tot felul de trucuri și modalități de întreținere. Dar, nu foarte multe persoane știu că menținerea unui fir de păr mătăsos presupune utilizarea unor produse ce conțin fie substanțe toxice, fie ingrediente care dăunează.

De foarte multe ori, suntem foarte încântați atunci când mergem la magazin… Produsele care ne fac cu ochiul și pe care, de cele mai multe ori, le achiziționăm garantează un păr curat, strălucitor, voluminos și des. Din păcate, nu ne sunt aduse la cunoștință și aspecte mai puțin favorabile, cum ar fi utilizarea anumitor ingrediente cum ar fi: sulfați, parabeni și alte chimicale provenite din culoare și parfum.

Citiți și Roua-cerului – Antitusiv natural.

Ideea preparării propriilor produse de îngrijire a părului devine atractivă.

Șampon natural din bicarbonat de sodiu

Șamponul  natural din bicarbonat de sodiu pare a fi un produs preparat în casă ce își îndeplinește rolul de protector al scalpului cu eficiență și eficacitate.

Rețeta după care se fabrică acest preparat natural este foarte simplă. O lingură de bicarbonat de sodiu și 1-2 căni de apă caldă sunt singurele ingrediente ce trebuie să ni le procurăm.

Cele două ingrediente amintite mai sus trebuie amestecate într-o sticlă cu pulverizator. Apoi trebuie udat părul, iar lichidul obținut se pulverizează pe firul de păr. Apoi se piaptănă părul și se lasă să acționeze 5 minute. Se clătește la final cu apă caldă, iar apoi se spală cu un șampon natural.

Excesul de ulei ce se prinde pe scalp ori fulgii de piele se pot elimina prin amestecul a două linguri de bicarbonat cu ½ cană de apă. Pasta obținută se aplică pe scalp și se lasă 15 minute să acționeze. Apoi se clătește și se spală părul cu șampon.

Spuma cu care fiecare dintre noi este obișnuit nu-și va mai face simțită prezența, dar modul său de funcționare este asemeni unuia din comerț, fără să provoace efecte secundare. După ce se usucă bine părul, se va obține un păr curat, moale și fin. Utilizarea acestui tip de șampon este recomandată la o spălare, la 1-2 săptămâni pentru a preveni uscarea părului.

Beneficiile utilizării bicarbonatului de sodiu

Printre beneficiile utilizării bicarbonatului de sodiu se numără:

  • este un produs ieftin pentru curățarea părului
  • particulele abrazive conținute și natura ușor alcalină a bicarbonatului ajută la eliminarea impurităților acidice
  • elimină murdăria acumulată la nivelul scalpului
  • elimină excesul de ulei provenit  din secrețiile glandelor sebacee

Șamponul de bicarbonat de sodiu poate fi utilizat pentru majoritatea tipurilor de păr. Bicarbonatul de sodiu are un PH alcalin foarte mare, de 9.0. El deschide cuticulele și ajută părul să absoarbă mai multă apă. Astfel, hidratarea are loc cu ușurință.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

Citiți și Cimbru – remedii pentru sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here