Comorilor tracice, în expoziție la Luvru

0
262

Saga Regilor Traci O expoziție bulgară reunind numeroase artefacte tracice din 17 muzee din întreaga țară se va deschide începând cu 16 aprilie la Muzeul Luvru din Paris.

“Saga Regilor Traci — Descoperiri Arheologice în Bulgaria “, cea mai amplă expoziție străină organizată în acest an de muzeu, va atrage până la 4 milioane de vizitatori și va fi deschisă publicului până la data de 20 iulie,  relatează Agerpres, citând DPA.

Printre cele peste 1. 600 de artefacte ale expoziției figurează faimosul tezaurul de aur de la Panaghiuriște sau capul de bronz al lui Seuthes III (regele Regatului Odrysian, între 331 î. Hr. și circa 300 î. Hr.), descoperit în 2004.

Potrivit asiguratorilor citați de mass-media, exponatele au fost evaluate la o sumă de aproximativ 170 de milioane de euro. Comoara de la Panaghiuriște valorează 50 de milioane de euro.

Triburile tracice — amintește AFP — s-au stabilit pe un teritoriu vast din sud-estul Europei între secolele IV î.Hr. și III d. Hr, însă pe teritoriul Bulgariei în special au fost descoperite numeroase artefacte de aur.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here