„SacriFACE”, expoziția lui Mihai Țopescu, la Veneţia

0
261
topescu.2pbqfwlgtdVernisajul expoziţiei „SacriFACE”, aparţinând maestrului Mihai Ţopescu, va avea loc la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, luni, 4 mai 2015, începând cu ora 18.30. Evenimentul va avea loc în Mica Galerie aflată în Cannaregio 2211 ‒ Veneţia. Intrarea este liberă.

Mihai Țopescu va expune în Mica Galerie a Institutului Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneţia în perioada 4 ‒ 25 mai 2015, o continuare a proiectului Sacrificiul, prezent la Palazzo Bembo în cadrul expoziţiei Personal Structures. Expoziția cuprinde cinci sculpturi din ciclul Sacrificiul și trei proiecţii video. Întâlnirea dintre obiect și film generează un puternic efect emoțional, producând o relație complementară cu încărcături simbolice.

afis01-modificat1001

Proiectul intitulat SacriFACE a debutat în anul 2013 la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești din Mogoșoaia. Aici, inspirat de încărcătura istorică a locului, a realizat o abordare generală a temei. Aceasta, deși veche, rămâne în continuare foarte ofertantă. Proiectul de la Mogoşoaia a fost continuat, prin expoziţia realizată în Mica Galerie a IRCCU Veneţia, actuala expoziţie prezentată la Veneţia fiind o continuare firească a temei tratate, sculpturile și lucrările expuse, însoţite de proiecţii video reprezentând tema „sacrificiului”, raportându-se în mod coerent la sintagma generoasă a Bienalei.

Mihai Țopescu este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

El este absolvent al Facultății de Arte Ion Andreescu din Cluj, promoția 1981 și a fost elevul maestrului Mircea Spătaru. În prezent trăiește și lucrează în Târgu-Jiu. Este unul dintre artiștii români cei mai dinamici, cu participări expoziționale în țară și în străinătate, simpozioane, concursuri, expoziții de grup sau personale. Este un remarcabil artist al sticlei, din generația ’80, care a contribuit din plin la impunerea acestui material între cele major expresive ale sculpturii, dincolo de rolul său în domeniul de definiție al artelor decorative. Lucrările lui Mihai Țopescu le găsim în muzee de artă din: Dusseldorf, Coburg, Germania; Albenga, Italia; Ebeltoft, Danemarca; colecția Parlamentului European, Bruxelles; Craiova, România; Praga, Cehia dar și în colecții private.

topescu09

Evenimentul este organizat în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Gorj. Acesta este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român. Expoziţia va putea fi vizitată în Mica Galerie a IRCCU Veneţia din Cannaregio 2211, până pe data de 25 mai 2015, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00‒12.00 şi 16.00‒20.00.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.