Să ne amintim de părintele Teofil Lefter

0
414
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Astăzi, 2 februarie 2014, se împlinesc doi ani de când părintele arhimandrit Teofil Lefter, starețul Mănăstirii Pângărați, din județul Neamț, s-a mutat la Domnul.

arhim-_teofilPărintele stareţ Teofil a trecut la cele veşnice în ziua în care a împlinit 25 de ani de călugărie.

Arhimandritul Teofil Lefter s-a născut pe 7 martie 1959 în localitatea Letea Veche din judeţul Bacău. Pe 5 august 1986 a intrat în monahism la Mănăstirea Bistriţa din judeţul Neamţ. A fost călugărit pe 2 februarie 1987, iar în luna octombrie a aceluiaşi an a fost hirotonit ierodiacon. În ziua pomenirii Sfintei Cuvioase Parascheva din anul 1987, a fost hirotonit ieromonah de către Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pe atunci episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. În anul 1990 a intrat în obştea Mănăstirii Pângăraţi.

Din 1996 stareţ al mănăstirii Pângărați, părintele Arhim. Teofil Lefter s-a mutat la Domnul în seara zilei de 2 februarie 2012.

Cu darul lui Dumnezeu cât timp a fost povăţuitor al acestei obşti, părintele Teofil s-a străduit să readucă în vechea vatră de la Pângăraţi frumuseţea de odinioară a acestui aşezământ împodobind această mănăstire cu o biserică mare în care să fie slăvit Dumnezeu şi să fie pomeniţi ctitorii, slujitorii şi vieţuitorii care s-au ostenit în această mănăstire.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Editat Brîndușa Dediu

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here