Zâmbetul, cea mai puternică energie

0
1837

10Să învăţăm să zâmbim!

Încruntă-te şi vei fi singurul încruntat, zâmbeşte şi toată lumea va zâmbi cu tine! Toată lumea? Nu orice zâmbet, totuşi! Trebuie să învăţăm cum să dezvoltăm un zâmbet adevărat şi contagios, care poate să transforme o zi rea în una bună şi te poate ajuta să îţi faci prieteni oriunde te-ai duce!

Simte-te confortabil atunci când zâmbeşti!

Multe persoane sunt puţin nervoase atunci când trebuie să zâmbească. Ei nu cred că zâmbetul lor arată bine, sau gândesc că zâmbetul îi face să arate mai puţin profesionişti sau vulnerabili. Este adevărat că un zâmbet poate să denote puţină vulnerabilitate, dar asta face parte din ceea ce face zâmbetul atât de puternic. Indiferent cât de profesional, inteligent sau plin de siguranţă arată chipul tău, majoritatea oamenilor, aproape întotdeauna, răspund mai bine la un zâmbet!

Trebuie să ai mereu gânduri fericite, optimiste!

Cel mai uşor mod de a avea un zâmbet superb este să fii fericit. Poţi să fii fericit tot timpul, dar nu toată lumea este; când nu eşti fericit, poţi să te gândeşti în schimb la lucruri frumoase! Gândeşte-te la cineva sau la ceva care îţi place, sau gândeşte-te la o glumă pe care o găseşti foarte amuzantă. De remarcat faptul că dacă eşti supărat, și încerci să zâmbeşti te poţi înveseli, chiar dacă trebuie să smulgi acel zâmbet!

Zâmbetul este contagios!

Zâmbeşte chiar şi cu ochii! Când ne gândim la zâmbet, ne gândim la gură, dar ochii sunt esenţiali pentru un zâmbet blând şi adevărat! A zâmbi cu ochii este dificil de explicat, în general maxilarul se ridică uşor şi sprâncenele se înclină puţin, dar când îl vezi, îţi dai seama: este acea sclipire din ochi!

Dezvoltă-ţi zâmbetul!

Nu ai grijă în mod deosebit de zâmbetul tău? Este o nemulţumire obişnuită, şi atâta timp cât este adevărata zicală “orice zâmbet e mai bun decât o încruntare”, este la fel de adevărat că unele zâmbete arată mai bine!

Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti zâmbetul, uită-te la poze cu zâmbete pe care le consideri frumoase! De asemenea, gândeşte-te la lucruri pozitive şi aminteşte-ţi mereu că eşti frumos/frumoasă (atât pe dinăuntru, cât şi pe dinafară)! Zâmbetul tău arată mai bine dacă ai o părere bună despre tine!

zambet de copilSfaturi.

Nu trebuie să ai o dantură perfectă pentru a putea zâmbi. Nu toată lumea are dinţi perfecţi. E adevărat că dinţii frumoşi sunt ceva deosebit, dar nu de asta depinde un zâmbet perfect. Se spune că dacă nu te simţi confortabil cu dantura ta, vei fi reticent când va trebui să zâmbeşti, şi asta nu e bine! În acest caz, ori înveţi să îţi apreciezi individualitatea sau poţi să zâmbeşti cu gura închisă!

Şi nu uita, “Un zâmbet este o modalitate necostisitoare de a-ţi schimba înfăţişarea.” Charles Gordy

Sursa deweekend.ro

V-ar putea interesa și aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.