Să nu uităm de suflet – Să avem grijă de el!

0
677

sufletSă avem grijă de suflet – „După furtunile sufletului, ca și după cele ale naturii învie flori pe care le credeam moarte.” (Nicolae Iorga)

Să avem grijă de suflet

Să avem grijă de sufletul nostru, să nu pățim la fel ca  femeia ce și-a uitat copilul în leagăn, când îi luase casa foc. S-a grăbit mai întâi să-și scoată banii, hainele, dar copilașul l-a uitat adormit în leagăn. Când și-a adus aminte de el, era prea târziu, căci copilul arsese împreună cu leagănul. Așa procedează mulți cu sufletul lor. Aleargă în sus şi în jos, se străduiesc să-și strângă bani, să-și umple șifonierele cu haine, să mănânce, să chefuiască, iar bietul suflet – copilul acesta din noi – e uitat și părăsit în focul păcatelor și al pieirii veșnice.

Fiecare corp este singur. Sufletul, niciodată (Hermann Hesse)

Cei mai mulți pe patul morții se trezesc că și-au uitat sufletul, dar atunci e prea târziu. Multora dintre noi ni s-a întâmplat să vedem pe câte cineva că moare și cere preotul pe patul morții. Dar, mai înainte nu i-a trebuit spovedanie și împărtășanie, nu i-a trebuit biserică. Acestora, nimenea nu le garantează mântuirea. Să se grăbească să vină până nu e prea târziu, căci un singur suflet avem și dacă nu îngrijim de el, l-am pierdut pentru totdeauna.

Să ne îngrijim, așadar, de suflet. El este nemuritor. Să căutăm mai degrabă cele cerești, decât cele pământești, cele nestricăcioase, decât cele stricăcioase, de care să dea Domnul nostru Iisus Hristos să ne învrednicim cu toții.

„Seninătatea nu sălășluiește decât în sufletul omului bun. În sufletul celui rău e noapte.” (Denis Diderot)

„Sufletul este unica valoare a omului. El îl face pe slujitor egal cu stăpânul lui.” (Seneca)

Mai multe articole pe tema Spiritualitate găsiți accesând acest link.
V-ar putea interesa și aceste articole.

Editat Brîndușa Dediu

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here