„S-o ales lenea de boală”

0
247

leneaLenea din boală – Cum putem ști care-i oboseala de la fire și care-i de  la vrăjmaș?

Uite ce-am pățit: m-am dus odată la părintele econom și i-am spus că nu mai pot face ascultare, că trebuie să mor; și el a zis așa: „Du-te la chilie, nu ne mai trebuiești. ”Eu m-am simțit că m-o lepădat și m-am dus la chilie. Dar n-am putut să mă rog cum mă rugam cândva…; mă uitam pe pereți, nu mai aveam nicio pace. M-am dus la duhovnic și i-am zis că m-am simțit lepădat de Dumnezeu.

Și duhovnicul mi-a zis așa: „Du-te la părintele econom și zi-i așa: „Blagosloviți și mă iertați pe mine, păcătosul, primește-mă înapoi în ascultare; că, atât cât am să mai ot, am să mai fac.” Și mi-a zis duhovnicul: „Să faci ascultare până te-or trimite ei la chilie”. Cândva, la vreo trei sau patru zile, m-au trimis ei la chilie, și atunci am avut cea mai mare pace. Înainte de a mă trimite, am început a bate eu maiul în niște lemne și atunci am observat: s-o ales lenea din boală.

Așa, dacă se forțează cineva în timpul nopții, Duhul Sfânt îi descoperă, îi alege boala de-o parte, și lenea de-o parte; iar dacă le las așa, ele se fac din două, una, se amestecă. Și eu zic că-s mort de obosit și trebuie să mă culc, și atunci sunt înșelat de vrăjmașul. Iar dacă le-am putut alege, atunci am putut vedea care-i treaba.

„Lupta pentru smerenie și pocăință” – Părintele Proclu Nicău

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here