S-a întâmplat în 5 decembrie 1945

0
171

S-a întâmplat în 5 decembrie 1945: Cinci bombardiere Avenger americane au dispărut în Triunghiul Bermudelor. Triunghiul Bermudelor („The Bermuda Triangle”), cunoscut şi sub numele de „Triunghiul Diavolului”, este o zonă aproximativ triunghiulară ca formă, cu cele trei colţuri localizate de Insulele Bermude, Porto Rico şi Fort Lauderdale, Florida în Oceanul Atlantic. Suprafaţa cuprinsă este de circa 1.2 milioane km².

        Există unele speculaţii cum că în această regiune se întâmplă foarte des fenomene paranormale, cum ar fi: dispariţii ale unui număr mare de nave şi aeronave, activităţi paranormale în care legile fizicii sunt date peste cap, puse inclusiv pe seama fiinţelor extraterestre.În ciuda acestor idei populare, Paza de Coastă a Statelor Unite şi alte agenţii citează statistici care indică faptul că numărul incidentelor de vase şi avioane dispărute sau pierdute nu este mai mare decât în oricare altă zonă des circulată a lumii.
       Prima menţiune documentată a dispariţiilor din zonă a fost făcută în 1951 de către E.V.W.Jones într-un comentariu despre pierderi recente de nave, scris pentru agenţia de presă Associated Press. Articolul lui Jones se referea la zonă sub numele „Triunghiul Diavolului” şi sublinia „dispariţiile misterioase” a unui număr de nave, aeronave şi mici ambarcaţiuni din regiune. Acest nume fost din nou pomenit în 1952 într-un articol din revista Fate (Soarta) de George X. Sand, care descria mai multe „dispariţii marine ciudate”. În 1964, Vincent Geddis s-a referit la zonă ca „Mortalul triunghi al Bermudelor” („The Deadly Bermuda Triangle”) într-un articol din revista Argosy, după care numele „Triunghiul Bermudelor” a devenit cunoscut.
Cel mai adesea cauzele dispariţiilor unor nave ori aeronave au legătură cu erori umane, defecţiuni tehnice ori vreme proastă. Astfel de cauze sunt printre cele mai probabile şi în „dosarul” Triunghiului Bermudelor. Am mai putea adăuga pentru regiunea Bermudelor şi pirateria.În afara acestora ar mai fi de menţionat cazul special al „valurilor ucigaşe”, valuri de dimensiuni mari, documentate ştiinţific abia în 1995 şi care pot apărea în regiunea Triunghiului Bermudelor, care este o zonă  caracterizată uneori de manifestări meteo extreme. Aceste valuri ucigaşe apar în zona apelor de mare adâncime, se nasc brusc şi au dimensiuni neobişnuite pentru starea meteo în care se manifestă. „Valurile ucigaşe” sunt periculoase şi pentru vasele de mari dimensiuni, cum sunt transoceanicele. Apariţia acestor valuri este cauzată, cred cercetătorii, de convergenţa mai multor factori, cum ar fi vânturi puternici şi curenţi rapizi.
       Triunghiul Bermudelor reprezintă o regiune cu un trafic naval şi aerian foarte dens. Prin urmare, probabilitatea de a avea aici un număr mai mare de accidente decât în alte zone este mai mare. În procente însă, lucrurile nu atrag în nici un fel atenţia. Nici companiile posesoare de nave, nici companiile de asigurări nu au luat vreodată măsuri pentru restricţia accesului în zona Triunghiului Bermudelor a navelor deţinute ori asigurate. Rapoartele Pazei de coastă din Florida arată că zona nu este caracterizată de accidente numeroase, care să ridice semne de întrebare referitoare la cauzele acestora; fenomene bizare nu au fost semnalate în regiunea Triunghiului Bermudelor de către surse credibile.Aşadar, cel mai probabil, misterul Triunghiului Bermudelor este doar unul dintre misterele artificiale create şi întreţinute de inşi cu fantezie, „fabrica de vise” de la Hollywood şi presa aflată în căutare de senzaţional.

Surse:

https://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/zece-curiozitati-rastoarna-mitul-triunghiul-bermudelor-cele-mai-periculoase-ape-traficul-naval-1_5ccc9c60445219c57e38676c/index.html

https://playtech.ro/stiri/secretele-triunghiului-bermudelor-dezvaluite-2964

https://www.edusoft.ro/misterul-bermudelor-sfarsit-elucidat/

https://www.scientia.ro/75-homo-humanus/granitele-gandirii/727-misterul-triunghiului-bermudelor.html

Alte articole găsiţi aici.

Nicolae Uszkai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.