S-a întâmplat în 3 februarie 1859

0
54

S-a întâmplat în 3 februarie 1859: S-a născut Hugo Junkers, celebru constructor german de avioane (d. 1935). A revoluţionat industria aeronautică prin fabricarea primului avion construit numai din metal, Junkers J1, apoi avionul Junkers W33, cu care Hünefeld şi Fitzmaurice au traversat Atlanticul pentru prima oară de la est la vest, la 12 aprilie 1928.

În anul 1929, se afla în centrul atenţiei unul dintre avioanele mari ale lumii acelui timp. Se numea Junkers G 38 ca avion pentru zboruri continentale destinat transportului postal, de marfă si de pasageri, produs în întreprinderea Junkers din Dessau.

De altfel, în deceniile 1920 si 1930 majoritatea companiilor aeriene ale acelor vremuri utilizau avioane Junkers. Hugo Junkers este considerat ca fiind unul dintre pionerii tehnicii germane. În 1892 a obtinut un patent pentru calorimetru. Acesta a stat la baza dezvoltării ulterioare a echipamentelor pentru încălzire. În 1895 Junkers înfiintează la Dessau o fabrică care producea, printre altele, primele cazane populare pentru baie. În numai câţiva ani, firma Junkers & Co. a devenit liderul de piaţă la acest produs.

Surse pentru articolul “S-a întâmplat în 3 februarie 1859”:

http://www.aviation-history.com/airmen/junkers.htm

https://www.britannica.com/biography/Hugo-Junkers

http://www.whoswho.de/bio/hugo-junkers.html

Nicolae Uszkai

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here