S-a întâmplat în 25 aprilie 1940

0
165

S-a întâmplat în 25 aprilie 1940: S-a născut actorul de film american Al Pacino. A interpretat roluri în drame şi filme de acţiune (Naşul; Serpico; După-amiază de câine; Pact cu diavolul etc.). A fost distins cu Premiul „Oscar” în 1992 pentru filmul Parfum de femeie. Alfredo James „Al” Pacino este un actor american de origine italiană, considerat a fi unul dintre cei mai talentaţi din istoria cinematografiei.

        Al Pacino s-a născut în sudul cartierului Bronx, din New York, într-o familie italiano-americană. Tatăl său, Salvatore Pacino, s-a născut în orașul italian Corleone, din provincia Palermo, Sicilia. Mama sa, Rose Gerard, se trăgea dintr-un nativ italian și o newyorkeză de origine italiană. Părinții săi au divorțat când Pacino avea doi ani. În 1961 a fost arestat în Rhode Island pentru că purta asupra sa o armă de calibru 38. Al s-a mutat cu mama sa în casa bunicilor, unde și-a petrecut restul copilăriei. Când era tânăr, lui Al îi plăcea să imite actorii pe care îi vedea în filme, încerca diverse voci și stări emoționale. Chiar dacă orele de la școală nu îi erau pe plac, își găsea liniștea în piesele de teatru ale școlii.

        După ce a renunțat la școală, Al s-a hotărât să înceapă viața de actor, găsind roluri mici în producții de teatru. În prima perioadă a actoriei, Pacino nu făcea prea mulți bani și trăia în săracie. Totul s-a schimbat din 1966, când a fost acceptat la cursurile lui Lee Strasberg. Pacino a început să obțină roluri mai importante și a obținut un premiu Obie pentru rolul din The Indian Wants the Bronx. Curând a luat și un premiu Tony pentru rolul din Does the Tiger Wear a Necktie? A devenit cunoscut după ce a jucat în Me, Natalie (1969) și The Panic in Needle Park (1971).

       Tot atunci se căutau protagoniști pentru ecranizarea romanului Nașul (The Godfather) al lui Mario Puzzo. Al Pacino reușește să participe la preselecție și îl impresionează pe Francis Ford Coppola, regizorul, deși toți ceilalți participanți la acest proiect cereau un actor mai cunoscut decât „nimicul ăla de Pacino”. Francis l-a susținut însă în continuare pe Pacino și i-a oferit rolul foarte important al lui Michael Corleone.

        Din cauza aceasta, Francis a fost speriat că ar putea fi înlocuit cu un alt regizor, așa că a filmat foarte repede. Când filmul a fost lansat, a avut un succes imens, iar toată lumea a admirat rolul lui Al Pacino, care a fost chiar nominalizat la Oscar pentru „cel mai bun actor în rol secundar”. Aproape peste noapte a devenit dintr-un „nimeni” un star internațional.

        Chiar dacă ar fi putut alege roluri mai ușoare, Pacino și-a ales câteva dintre cele mai grele roluri din istoria cinematografiei. Urmează rolurile din Serpico, Dog Day Afternoon, Bobby Deerfield și …And Justice For All. Anii ’80 au început cu două insuccese de casă pentru Pacino: Cruising și Author! Author!, care au avut încasări mult mai mici decât așteptările. Însă, în 1983, Scarface are un succes imens, devenind un „basm” mafiot care va fi popular încă 20 de ani.

       Anii ’90 au fost, probabil, cei mai prolifici pentru Al Pacino, care obține, în sfârșit, Oscarul pentru cel mai bun actor cu fimul Scent Of A Woman, în 1992.Godfather Part 3, Dick Tracy și Glengarry Glen Ross sunt numai câteva din succesele lui Pacino de la începutul anilor ’90. În ultima parte a acestui deceniu, au urmat Carlito’s Way, Heat, City Hall, The Insider și Donnie Brasco.Al Pacino a fost toată viața burlac. Totuși a avut relații de lungă durată, cum ar fi cea cu actrița Diane Keaton. La începutul anilor ’90 s-a lăsat de fumat pentru a-și reface vocea, care se deteriorase pe parcursul anilor.

         În 1989, Al Pacino avea o fiică, Julia Maria, de la profesoara de actorie Jen Terrant. În 1996, Al Pacino a avut o relație intimă cu starul „Vacations” Beverly D’Angelo, care în 2001 l-a fericit cu gemenii Anton James și Olivia Rose. În ciuda copiilor obișnuiți cu prezenţa amândurora, în 2003, cei doi au încetat să mai aibă vreo relaţie. Al Pacino a declarat în repetate rânduri că a fi tată este cel mai bun lucru care s-a întâmplat în viața lui. El și-a planificat întotdeauna programul de lucru astfel încât să poată petrece cât mai mult timp cu copiii.

      Chiar și la o vârstă înaintată, Al Pacino a continuat să mențină imaginea bărbatului îndrăgostit. În 2013, a șocat fanii cu relaţia sa cu modelul latino-american de 33 de ani, Lucy Saul. Printre cele mai recente filme de succes cu participarea lui Al Pacino se numără „Second Chance” și „Manglehorn”, lansate în 2014.În 2016, avea loc premiera thriller-ului regizorului japonez Shintaro Shimosawa „Mai rău decât o minciună”, în care Anthony Hopkins și Josh Duhamel au jucat, de asemenea, rolurile principale.

Surse:

https://www.cinemagia.ro/actori/al-pacino-970/

https://www.britannica.com/biography/Al-Pacino

https://www.vice.com/ro/article/59jw35/povestea-lui-al-pacino

https://www.ziarulmetropolis.ro/al-pacino-epic-tribute/

https://www.ro.biography.name/actori/109-sua/582-al-pacino-1940

https://ro.odkurzacze.info/4344-al-pacino-biography-news-photo.html

Alte articole găsiţi aici.

Nicolae Uszkai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.